INTERVJU Vladan Jeremić: Zvezdara obnavlja plato kod Vukovog spomenika

S. B. MILOŠEVIĆ

04. 03. 2021. u 10:28

POLA godine je skoro prošlo od kad se predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić smestio u fotelju i već su neke bitne odluke realizovane.

ИНТЕРВЈУ Владан Јеремић: Звездара обнавља плато код Вуковог споменика

Foto arhiva

U njegovom kabinetu, tabla sa najbitnijim ciljevima koje želi da realizuje u četvorogodišnjem mandatu pokazuje prioritete, projekte koji su u realizaciji, ali i želje.

Kao član Veća zadužen za komunalne probleme u prethodnom mandatu, obišao je opštinu uzduž i popreko, rešavao probleme sugrađana, upoznao se sa boljkama sistema. I zato se sada kao predsednik opštine spremno hvata ukoštac s njima.

- I ova 2021. biće uslovljena razvojem epidemije. Budžet nam je takav kakav jeste, neki kažu restriktivan, ja kažem realan. To je 518 miliona dinara. Plan imamo i drago mi je što će ove godine biti urađeno ono što su sugrađani godinama tražili. Najvažniji projekat nam je uređenje Petog parkića, koga je prethodna vlast namenila za stambeni objekat. Građani to nisu želeli, a borba je trajala 15 godina. Grad je ponovo postao vlasnik te površine, a njegovo uređenje započinjemo na proleće. Do leta, to će biti mesto gde će najmlađi moći da se igraju, a seniori da uživaju - navodi Jeremić.

Zajmom do parkirališta

PREMA istraživanjima koje su radili 2020. parkiranje najviše muči građane Zvezdare, dok su na drugom mestu vodovodna i kanalizaciona mreža. Kako bi rešili problem parkiranja, spremni su da se zaduže, ali još traže najbolje rešenje. Olakšica je što opština više nije zadužena, jer su vratili kredit koji je bivša vlast uzela za rekonstrukiju MZ Mirijevo, kada je potrošeno 600.000 evra i za obnovu "Olimpa" koja je koštala dva miliona evra.

Uz pomoć Grada, radiće se i rekonstrukcija platoa kod Vukovog spomenika. Obnova je dogovorena i uvrštena za ovu godinu, a sredstva su, kaže, opredeljena. Iz gradskih sredstava radiće se i uređenje Ulice Dragoslava Srejovića, odnosno proširenje na četiri trake. Prva faza je, kako predsednik opštine objašnjava, do Volgine ulice, a treba da se kompletno dovede do Mirijeva i da se omogući lakše odvijanje saobraćaja.

Foto arhiva

- Iz opštinskog budžeta finansiraćemo uređenje međublokovskog prostora, što je za građane važno. Gradićemo i dva dečja igrališta.

Jedno će biti u Dragoslava Srejovića, gde su sugrađani sami nešto tamo pokušali da srede, a drugo radimo u Velikom Mokrom Lugu - otkriva Jeremić, za "Novosti".

Ove godine zaživeće i skupštinska odluka o posebno naseljenim mestima koju su uspeli da izdejstvuju. Ovu odluku zasada ima samo GO Zvezdara, uz pomoć koje će rešavati probleme sugrađana na rubnim delovima.

ULAGANjE

VLADAN Jeremić kaže i da žele da preko Kancelarije za javna ulaganja izdejstvuju rekonstrukciju OŠ "Vladislav Petrović Dis", kao što je završena OŠ "1.300 kaplara".

- U naselju Vojvoda Vlahović, u planu je gradnja vrtića i škole. Želimo da ove godine završimo svu potrebnu papirologiju, kako bi 2022. krenuli sa radovima - kaže Jeremić.

- Suština je da na delovima Zvezdare, gde gradska komunalna preduzeća nemaju nadležnost, mi kroz ovu odluku možemo da izađemo građanima u susret. Tako ćemo rešiti problem košenja trave na grobljima, seći grane koje se upletu u kablove od struje pa prave probleme, čistiti mini deponije. Čistićemo ulice od snega koje nisu u prvom i drugom prioritetu, odnosno koje JKP "Beograd put" ne čisti - ističe predsednik.

Mirijevo i naselje Vojvoda Vlahović će takođe biti u fokusu.

- Mnogo je problema, koji nisu od juče, ali koje neko mora da reši. Spreman sam za to. Već smo imali neke preliminarne razgovore. Planiran je zajednički sastanak nadležnih iz Vodovoda, Direkcije za izgradnju, Grada i udruženja građana,kako bismo krenuli u rešavanje svega što je problem - jasan je Jeremić.

Najveći izazov, priznaje, biće im posao na ozakonjenju. Grad je opštini prošle godine prosledio 19.457 predmeta. Oko 1.000 je trenutno u obradi, dok je 60 rešenja izdato.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja