"PINKI" NEĆE DA PROPADNE: Uskoro treba da bude poznata sudbina oronule zemunske sportske dvorane

S. V.

02. 03. 2021. u 08:51

GRAD neće dozvoliti da hala KCS "Pinki" u Zemunu propada na ovaj način. Ruke su nam vezane, jer ta dvorana nije u vlasništvu ni opštine, ni Grada, ni Republike.

ПИНКИ НЕЋЕ ДА ПРОПАДНЕ: Ускоро треба да буде позната судбина оронуле земунске спортске дворане

Foto D. Babović

Razgovarao sam sa predstavnicima "Gasproma", odnosno NIS, koji su većinski vlasnici "Pinkija" i tražio da svoje akcije poklone Gradu. Da bi Beograd ulagao u ovu halu, uslov je da bude u našem vlasništvu.

Odgovarajući na pitanja sugrađana uživo na "fejsbuku", ovako je zamenik gradonačelnika Goran Vesić objasnio šta će biti sa zemunskom halom "Pinki", o čemu su "Novosti" nedavno pisale. Iako Vesić nije potvrdio da će sportski centar biti srušen, on je rekao da će se objekat srediti, ali da prvo moraju biti rešena imovinsko-pravna pitanja.

NE DOBIJAJU NOVAC IZ BUDžETA

OVA dvorana je jedini sportski centar u Beogradu koji se ne finansira iz gradskog budžeta jer je 2000. godine tadašnja opštinska vlast donela odluku da transformiše Dom "Pinki" u JP KCS "Pinki Zemun", koje od tada posluje kao akcionarsko društvo, a većinski deo akcija od 49 odsto prodat je kompaniji NIS.

- Krajem devedesetih, taj sportski centar je preuzeo "Jugopetrol", a kada je "Gasprom" kupio NIS tada je "Pinki" postao deo te kompanije - ističe Vesić.

- Nedavno sam imao sastanak sa predstavnicima "Gasproma" i tražio sam da poklone svoje akcije Beogradu, jer mislim da bi bilo veoma važno da se tu ulaže. Obećali su da će to uraditi, čekam njihov odgovor.

Kako su "Novosti" objavile, oronula sala u Zemunu najverovatnije će biti srušena sledeće godine, a na istom mestu gradiće se moderna, multifunkcionalna sportska dvorana.

Ukoliko se i kada reše imovinsko-pravne peripetije, stručnjaci će početi sa izradom projekta posle kog će biti poznato na koji način će "Pinki" ponovo postati funkcionalan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024