NA VAKCINU PODRUKU SA PREDSEDNIKOM: Prvi čovek opštine Rakovica Miloš Simić i lično odvodi starije sugrađane na punktove za imunizaciju

G. Novaković

14. 02. 2021. u 08:51

OD kada je počela masovna imunizacija protiv virusa korona, punom parom sa zaposlenima u Opštini Rakovica radi i prvi čovek ove lokalne samouprave.

НА ВАКЦИНУ ПОДРУКУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ: Први човек општине Раковица Милош Симић и лично одводи старије суграђане на пунктове за имунизацију

Arhiva

Miloš Simić odvozi starije sugrađane do punktova za vakcinaciju, javlja se na telefon kol-centra, a čak i dovodi ekipe lekara na adrese onih koji nisu u mogućnosti lično da odu. Kako kaže, kada je reč o zdravlju sugrađana, nema podela na funkcionere i zaposlene, jer su svi zajedno na istom zadatku.

Vida Mladenović (87) iz Skojevskog naselja bila je među prvima koju je komšija odvezao do Doma zdravlja Labudovo brdo da primi cepivo. Taj sused bio je ni manje ni više nego predsednik lično.

- Sugrađani se iznenade kada me vide - priznaje Simić. - Bude im drago, jer pamte neka druga vremena, kada opštinski funkcioneri nisu bili tako lako dostupni. Osećaju se sigurnije, znaju da neko misli na njih. Vidim da im ova pomoć mnogo znači, što i nas motiviše da još predanije radimo kako bismo ovaj veliki zadatak uspešno ispunili.

Rakovičani narušenog zdravlja sa jednakim iznenađenjem ugošćavaju Simića. Kako nam priča predsednik, čak i kada je dolazak u njihov dom najavljen, građani sumnjaju da će on doći. Tako je bilo i u porodici Jovanović. Zbog operisanog kuka, Slobodanka nije mogla da ode na vakcinaciju, niti njen sin Milan, oboleo od cerebralne paralize. Zato je Miloš Simić sa lekarima došao k njima.

- Mislim da smo tokom pandemije uspeli da steknemo veliko poverenje građana. Nedavno nas je posetio jedan od komšija s kim je kontaktirao naš kol-

-centar, da nam se zahvali. U znak zahvalnosti ljudima u kol-centru poklonio je knjige, koje je napisao, sa ličnom posvetom - priča Miloš Simić.

Predsednik GO Rakovica napominje da se i drugi funkcioneri priključuju akciji, kada im obaveze dozvole, i da u ovom važnom zadatku nije sam. U opštinskom kol-centru trenutno radi 18 ljudi, međutim, bilo ih je na početku znatno više jer su morali da kontaktiraju skoro sa 20.000 starijih sugrađana.

VELIKO INTERESOVANjE

ZAPOSLENI u GO Rakovica su za imunizaciju prijavili do sada 3.596 osoba, kojE su izrazilE želju da se za vakcinu jave preko portala

e-uprave. Bez asistencije se prijavilo još 5.246 osoba. Brojke se menjaju iz dana u dan, jer je zainteresovanost velika.

- U Domu zdravlja na Labudovom brdu do sada je vakcinu primilA 5.301 osoba, dok je na Beogradskom sajmu vakcinisano još njih 1.664 - kaže predsednik GO Rakovica Miloš Simić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna