IZGORELA "SMOKVICA": U noći između četvrtka i petka uništen sprat restorana u Molerovoj na Vračaru

Š. Marović

13. 02. 2021. u 10:45

VELIKI požar zahvatio je juče oko jedan sat posle ponoći restoran "Smokvica" u Molerovoj ulici 33 na Vračaru.

ИЗГОРЕЛА СМОКВИЦА: У ноћи између четвртка и петка уништен спрат ресторана у Молеровој на Врачару

Foto Z. Jovanović

Objektu je naneta ogromna materijalna šteta, ali povređenih, na svu sreću, nije bilo. Vatrogasne ekipe su duže od četiri i po sata gasile vatru, a prvi sprat lokala potpuno je izgoreo.

Reporteri "Novosti" juče su na mestu nezgode zatekli dežurne vatrogasne ekipe i organe reda koji su vršili uviđaj i uverili se da je restoran pretrpeo ogromnu štetu. Kako za naš list priča zakupac ovog prostora Sanja Radović, noćni čuvar lokala prvi je osetio neprijatan miris i primetio da nešto gori na krovu.

Foto Z. Jovanović

 

- Pokušao je da ugasi požar, ali nije uspeo u tome jer se vatra brzo širila, pa je pozvao vatrogasnu službu - vidno uznemirena ističe ona. - Uzrok su verovatno instalacije, pošto su vatrogasci pronašli istopljen kabl u zidu. Na prvom spratu ostali su samo garež i izgoreli nameštaj. U trenutku izbijanja požara u smeštaju se nalazio jedan gost, i on je odmah izašao napolje. Pošto je krov od drvene konstrukcije, vatra se brzo širila, a na svu sreću, niko nije povređen.

IZDAT PRE SEDAM GODINA

OBJEKAT u kom se sada nalazi restoran "Smokvica" na Vračaru ranije je bio porodična kuća, dok ga Sanja Radović nije zakupila i promenila mu namenu pre sedam godina. Tada je urađena kompletna rekonstrukcija prizemlja i prvog sprata, gde je prostor preuređen u osam gostinskih soba.

Objekat u Molerovoj ulici posedovao je osam dvokrevetnih soba za izdavanje, koje su sinoć potpuno uništene. Krovna konstrukcija je skoro izgorela, kao i nameštaj, a delovi crepa pali su na obližnji trotoar i ulicu.

Restoran je osiguran, pa će ljudi iz osiguravajućeg društva doći da utvrde kolika je materijalna šteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju