ZAKUPCI NA OBALAMA ADE CIGANLIJE OSTALI BEZ POPUSTA: Preduzeće izašlo u susret za lokale u svojini Grada Beograda

G. N.

02. 02. 2021. u 15:16

UPRAVA JP „Ada Ciganlija“ mahom je imala sluha za nevolje ugostitelja tokom prethodne „korona“ godine. Omogućen je reprogram dugovanja po osnovu zakupnina nastalih u vreme vanrednog stanja. Međutim, od preporuke čelnika prestonice da se omogući popust od 50 odsto, imali su korist samo zakupci čiji su lokali u javnoj svojini Grada Beograda.

ЗАКУПЦИ НА ОБАЛАМА АДЕ ЦИГАНЛИЈЕ ОСТАЛИ БЕЗ ПОПУСТА: Предузеће изашло у сусрет за локале у својини Града Београда

Foto Ž. Knežević

- Zakupcima koji su u objektima na kojima je Grad Beograd nosilac prava privatne svojine, na osnovu Odluke Grada i Nadzornog odbora preduzeća, umanjene su zakupnine za jul-avgust 2020. i decembar 2020-januar 2021. godine – rekli su nam u Upravi Savskog jezera. - Slučajeva otkaza ugovora o zakupu nismo do sada imali.

Kako su nam potvrdili u preduzeću, na Savskom jezeru ima 46 ugostiteljskih lokala. Jedan od vlasnika objekta, čije je ime poznato redakciji, požalio nam se što preporuka drugog čoveka prestonice nije usvojena, a to bi njemu i kolegama bilo značajno.

- Razumem da ne mogu da izađu u susret svima, jer postoje vlasnici koji kasne sa plaćanjem. Ali zašto ne mogu da pomognu redovnim platišama? Mi smo sankcionisani. Zar treba da prepišem svoj lokal Adi Ciganliji da bi mi dali popust – pita se ovaj ugostitelj.

Podsetimo, početkom decembra prošle godine, Grad je doneo odluku da ugostiteljima koji koriste gradski poslovni prostor smanji kiriju za polovinu. Popust se odnosio na decembar prošle godine, i preneo se na prethodni mesec. Na ovaj način ukazana je pomoć preduzetnicima, a isto je učinjeno tokom jula i avgusta lane. Tada je zamenik gradonačelnika Goran Vesić uputio apel i privatnicima, kod kojih su ugostitelji u zakupu, da učine isto, kako bi mogli da plaćaju kirije i rade. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!