OKOLO NAOKOLO DO 15. APRILA : Žitelji Čukarice i Rakovice u problemu zbog radova na petlji "Petlovo brdo"

J.Gočanin

02. 02. 2021. u 15:15

VOZAČI koji dolaze iz pravca Žarkova, Banovog brda, Čukaričke padine s namerom da pazare u marketu "Metro" na Ibarskoj magistrali na Petlovom brdu i nakon obavljene kupovine žele da se vrate nazad, naći će se u nedoumici. Iz ovog hipermarketa ne postoji mogućnost uključenja na Ibrasku u pravcu Beograda, već jedino ka Lazarevcu. Razlog ovakvog režima saobraćaja su radovi na petlji "Petlovo brdo", koji i dalje traju.

ОКОЛО НАОКОЛО ДО 15. АПРИЛА : Житељи Чукарице и Раковице у проблему због радова на петљи Петлово брдо

J. Gočanin

Izbora nema. Čak i da postoje oni vozači koji bi napravili prekršaj i prešli preko pune linije, fizički je to nemoguće. Duž linije koja razdvaja kolovoznu traku u smeru ka prestonici, od dve u pravcu Orlovače i Lazarevca, postavljene su saobraćajne vertikalne zapreke, odnosno postoji fizička barijera.

- Nakon otprilike 500 metara od "Metroa" postoji proširenje. Do pre nekoliko dana smo ga koristili kako bi napravili polukružno, prešli preko pune i okrenuli se. Sada ni to ne možemo jer su radnici postavili čunjeve kako bi onemogućili skretanje na proširenje - objašnjava meštanka Belih voda Jasmina K.

Konačno, onima za volanom nije lako. Jedan od "legalnih" načina da se vrate nazad jeste da na nakon skoro pređenog kilometra idu na isključenje desno, a zatim odaberu da li će produžiti pravo ka Železniku ili skrenuti desno ka Rakovici i dalje svojim putem. Ovako, umesto dva kilometra Ibraskom magistralom koliko je "Metro" udaljen od Belih voda, okolnim putevima voziće bar deset duže.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" objavilo je da se izmena režima saobraćaja zbog radova na izgradnji petlje "Petlovo brdo", produžava do 15. aprila. Takođe, semafor kod "Metroa" je prebačen u žuto - trepćući režim rada, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i oprema i obeležene su horizontalne oznake.

BEZ OBAVEŠTENjA

KAKO kažu građani, duž Ibarske magistrale ne postoji nijedno obaveštenje o ovom "problemu" već se vozači sa situacijom suoče na licu mesta, odnosno kada ih pri uključenju iz "Metroa", horizontalna signalizacija obavesti da u pravcu prestonice neće moći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega