MALI: Najbolji dizajneri kreirali vagone za metro, narod bira kojom će se kompozicijom voziti

Novosti online

02. 02. 2021. u 13:13

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je, u kompaniji Alstom u Francuskoj, prisustvovao prezentaciji šest vagona beogradskog metroa, od kojih su izabrana četiri.

МАЛИ: Најбољи дизајнери креирали вагоне за метро, народ бира којом ће се композицијом возити

Foto: Novosti

Građani će, kaže ministar, uskoro će birati između četiri modela za koje se srpska delegacija opredelila.

- I građani Beograda i građani Srbije daće svoj glas do kraja godine onom dizajnu koji će na kraju biti implementiran u projekat beogradskog metroa, za model koji će Beograđane i goste prestonice voziti prvom linijom. Do kraja godine očekujemo početak radova - istakao je Mali.

Napomenuo je da je delegacija, u kojoj su, pored njega bili i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, imala priliku da sagleda prednosti i nedostatke ponuđenih modela.

- Dizajneri Alstoma su nam danas predstavili četiri alternativna dizajna za izradu beogradskog metroa. To je dizajnerski tim, najbolji na svetu. Radili su najveći broj metroa, u najviše gradova na svetu - zaključio je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove