PONOVO ĆE ZVONITI U "PETOJ": Godinu posle kompletne obnove, od 1. februara nastava u poznatoj gimnaziji

B. B

28. 01. 2021. u 06:47

ĐACI Pete beogradske gimnazije se od ponedeljaka 1. februara, vraćaju u svoju školu po planiranom rasporedu časova. Svečano otvaranje škole zakazano je za četvrtak.

ПОНОВО ЋЕ ЗВОНИТИ У ПЕТОЈ: Годину после комплетне обнове, од 1. фебруара настава у познатој гимназији

Radovi su koštali više od 500 miliona dinara / Foto Beoinfo

Posle skoro godinu dana završena je kompletna rekonstrukcija jedne od najpoznatijih beogradskih škola, čiji će učenici imati uslove za rad na kojima im mogu pozavideti i vršnjaci iz pretižnih svetskih obrazovnih ustanova.

Iako škola postoji više od osam decenija, u ovu obrazovnu ustanovu gotovo da nije ništa ulagano, osim nekih sitnih intervencija. Postupak javne nabavke za rekonstrukciju, adaptaciju i energetsku sanaciju Pete beogradske gimnazije uradila je opština Palilula, a radove vredne više od 500 miliona dinara, finansirala je Agencija za javna ulaganja.

Projektom je predviđena zamena svih hidrotehničkih i elektroenergetskih instalacija, ugradnja najmodernijeg sistema dojave požara, video-nadzora, stolarije i kompletna rekonstrukcija i reparacija svih unutrašnjih površina. Iako je bilo planirano da se učionice osposobe za nastavu od početka ove školske godine, a kompletna rekonstrukcija bude završena do kraja 2020. godina, pandemija korone je sve to odložila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a