NOVE TEHNOLOGIJE U NASTAVI: Saradnja Mašisnkog fakulteta i "Zastava oružja" AD

B.B.

05. 01. 2021. u 13:14

НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У НАСТАВИ: Сарадња Машиснког факултета и Застава оружја АД

Foto: Ž. Knežević

MAŠINSKI fakultet u Beogradu i "Zastava oružje" AD, radiće zajedno na razvoju i implementaciji novih tehnologija. Sporazum o saradnji potpisali su, u ime fakulteta dekan prof. dr Radivije Mitrović i šef katedre za sisteme naoružanja prof. dr Predrag Elek, a u ime kompanije "Zastava oružje" Mladen Petković, direktor.

Cilj sporazuma je da se kroz povezivanje institucija obrazovanja, istraživanja i razvoja u tehničko-tehnološkim naukama i privrede radi na postizanju praktično primenjljivih inovativnih rešenja. Pored saradnje u oblasti obrazovanja  i naučno istraživačkog rada  naglasak će biti i na zajedničkom učestvovanju u razvoju i implementaciji novih tehnologija koje će biti primenjene u konkretnim projektima.

Dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Radivoje Mitrović je podsetio da je na fakultetu proteklih godina mnogo toga urađeno na osavremenjavanju nastave i prilagođavanju studijskih programa potrebama privrede.

- Kvalitet nastave, naučnoistraživačkog rada, privredne i međunarodne saradnje ostaju glavni razvojni prioriteti Mašinskog fakulteta i u narednom periodu - rekao je profesor Mitorvić. - Zato me raduje što će naš fakultet prepoznat kao mesto gde se školuju vrhunski stručnjaci i što će biti deo razvojnog tima kompanije "Zastava oružje”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)