POSLE Starog grada i Vračara, izrađen je i plan za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu na Savskom vencu.

Neko se još nije dovoljno ogrebao

23.12.2020. 07:56

Podzemni kontejneri za đubre koji su do sada postavljeni po gradu u ogromnoj većini slučajeva su propali i više se ne koriste i na tim mestima vraćeni klasični kontejneri.

Branko

23.12.2020. 14:40

Za recikiranje je potrebno da građani prihvate činjenicu da je recikliranje otpada jedini način da sačuvamo našu planetu. Na žalost, mali broj građana Beograda reciklira otpad i to će za posledicu imati degradaciju kvaliteta života i zdravlja sadašnjih i budućih generacija.

NikOla

23.12.2020. 20:57

@Branko - А где да се одлаже разврстани отпад? Где? У чистоћи стотине нерадника седе по канцеларијама и ништа не раде а нису способни да покрену систем рециклаже, контејнере за одвајање, рециклажна острва, промотивна кампања и обука људи како се то ради... Али то никог није брига, њима је важно квадрат пута цена и то је то!

Aleksandar

23.12.2020. 16:22

A onda dodje kamion gradske cistoce i sve pokupi u isti kamion... Redovno recikliram, blizu mene su veliki kontejneri za odlaganje stakla, papira, plastike i metala, nije mi tesko da odnesem kad se nakupi, ali sam skeptican... Ima li Gradska cistoca odvojene kamione za odvozenje tako separaisanog otpada, a drugo pitanje gde se sve to reciklira? Imamo li mi uopste fabrike za reciklazu? Znam za papir da imamo i znam za Fabriku stakla u Paracinu...