KORONA STAVILA VETO NA KLIZANJE. Ništa od postavljanja ledenih ploča na stadionu sportskog centra "Tašmajdan" kao i na Adi Ciganliji

G. NOVAKOVIĆ

22. 12. 2020. u 07:26

OŠTAR zvuk klizaljki na ledenim pločama na nekoliko lokacija širom grada, ove godine ostaće neostvarena želja mnogobrojnih ljubitelja klizanja. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, svi pripremni radovi su obustavljeni, pa zasad, neće biti uživanja na sličugama ni na stadionu "Tašmajdan", niti u "Kamenom gradu" Ade Ciganlije.

КОРОНА СТАВИЛА ВЕТО НА КЛИЗАЊЕ. Ништа од постављања ледених плоча на стадиону спортског центра Ташмајдан као и на Ади Циганлији

Klizači na Adi Ciganliji

Nadležni u Sportskom centru "Tašmajdan" uzdali su se u to da otvoreno klizalište neće biti upitno, budući da su objekti u okviru sportskog kompleksa radili smanjenim kapacitetom. I broj klizača u istom trenutku trebalo je da bude smanjen, međutim, pogoršanje epidemiološke situacije stavilo je veto na sve planirane aktivnosti, na veliku žalost onih koji su se radovali piruetama.

- Još početkom ovog meseca završili smo sve neophodne pripreme za rad klizališta na stadionu, kao što su kontrola i servis postrojenja i postavljanje zaštitne ograde - rekli su nam iz Uprave SC "Tašmajdan". - Početak rada klizališta nisu odobrili nadležni organi. Ukoliko se ta odluka u skorije vreme promeni, o tome ćemo obavestiti javnost.

Razočarani su postojećom situacijom i u JP "Ada Ciganlija". Ovo preduzeće je pre nekoliko godina u ponudu sadržaja na jezeru uvrstilo i jedinstvenu ledenu ploču sa kružnom stazom, koja je u ovo doba godine vrvela od posetilaca svih generacija, a najviše mališana. Plan je bio da prvi klizači stanu na led na Svetog Nikolu, a da se instalacije postave već početkom meseca. Međutim, situacija je nalagala drugačije.

- Otvaranje klizališta se za sada ne razmatra. O svim novinama blagovremeno ćemo obavestiti javnost - kratko su nam rekli iz "Ade Ciganlije".

Da li su odluke drugačije kada je reč o postavljanju leda na Trgu republike, iz Uprave Grada Beograda nismo dobili odgovor.

DEZO-BARIJERE I OGRANIČEN BROJ LjUDI

NADLEŽNI u SC "Tašmajdan" i u JP "Ada Ciganlija" napravili su plan za slučaj da se klizališta otvore. Kako bi se ispoštovale sve propisane epidemiološke mere, angažovanje redara je obavezno, kao i postavljanje dezo-barijera. Bio bi ograničen broj klizača u istom trenutku, kako bi mogla da se ispoštuje distanca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!