VANDALI SEKLI KLACKALICE: Nepoznati počinioci oštetili dečje igralište u Ulici Mirijevski venac

S. V.

17. 11. 2020. u 11:26

NEPOZNATI vandali prošle nedelje uništili su dečje igralište koje se nalazi između zgrada u Ulici Mirijevski venac 10 i 12 na Zvezdari.

ВАНДАЛИ СЕКЛИ КЛАЦКАЛИЦЕ: Непознати починиоци оштетили дечје игралиште у Улици Миријевски венац

U parkiću se uveče okupljaju grupe mladih ljudi / Foto Fejsbuk

Roditelji i mališani koji žive u obližnjim višespartnicama bili su neprijatno iznenađeni prizorom koji su zatekli ispred ulaza, prvog dana raspusta. Klackalice su bile presečene napola, drvene klupe izvaljene iz zemlje, a na nekima su nedostajale i daske na delu koji je predviđen za sedenje.

Prema rečima ogorčenih komšija, ovo nije prvi put da posle huligana, koji se tu uveče okupe i prave buku do zore, osvane ovolika šteta. - Uveče ovde dolaze mladi, puštaju muziku, galame. Iako ih mi opominjemo da budu tiši, da možemo da se odmaramo i spavamo, oni za to ne mare. Verujem da je ovo njihovo delo - kažu nam stanari Mirijevskog venca.

Sa druge strane, navodno, nekolicini penzionera je smetala dečja graja, nezavisno u koje su doba dana mališani na igralištu. Na društvenim mrežama već je pokrenuta akcija za popravku klackalica, pa tako Mirijevac Ivan Đ., na "fejsbuku" traži majstora koji bi zavario polomljene klackalice. Ivan nudi da plati materijal, dolazak majstora i intervenciju, samo da parkić na Mirijevskom vencu opet bude mesto okupljanja mališana.

MAZALI ULJEM

PRE nekoliko godina, jedan vremešni komšija je tokom noći skinuo ljuljaške, a po klupama i klackalicama namazao ulje, kako bi oterao decu odavde. Cela zgrada se tad organizovala i prikupila novac da se sve vrati u funkcionalno stanje. Ove prepolovljene klackalice nisu velika šteta, ali je taj prizor rastužio decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)