GRAD PREUZIMA POZORIŠTE KPGT: Troškove rada teatra LJubiše Ristića snosiće Grad

Марија Стевановић
Marija Stevanović

16. 11. 2020. u 09:48

GRAD Beograd od sledeće godine preuzeće osnivačka prava nad pozorištem KPGT Ljubiše Ristića.

ГРАД ПРЕУЗИМА ПОЗОРИШТЕ КПГТ:  Трошкове рада театра Љубише Ристића сносиће Град

KPGT

Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ovo pozorište unazad  dve godine već ima podršku grada, a sada će pokrivati i troškove rada.

- Ljubiša Ristić je najveći jugoslovenski i srpski pozorišni reditelj modernog doba, a KPGT je njgov životni projekat i jedan od najvećih u našem pozorištu koji postoji 42 godine - rekao je Vesić. - Ponosan sam jer poslednje dve godine ovo pozorište ima kontinuiranu podršku grada. Ovo pozorište koje ima svoju scenu u Staroj šećerani, okuplja mlade glumce i posle četiri decenije, predstavlja pozorišnu avangardu i jedinstvenu pojavu u našoj kulturu.

On je objasnio da se prošle nedelje dogovorio sa osnivačem KPGT Ljubišom Ristićem da tokom 2021. godine, a najkasnije do 1. jula Grad Beograd preuzme osnivačka prava nad ovim pozorištem.

- Kao i u slučaju Teatra Vuk, Grad Beograd će pokrivati troškove rada pozorišta i projektno finansirati predstave. Svojevremeno je Grad Beograd, istom principu, preuzeo Zvezdara teatar. Preuzimajući osnivačka prava Grad će obezbediti da ovo alternativno pozorište normalno radi - naveo je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!