HOTEL DOM ZA 2.000.000 EVRA: Oglašena prodaja poslovne zgrade, bivšeg "Jugoslovenskog učiteljskog doma", na Savskom vencu

M. S.

22. 10. 2020. u 11:38

ZGRADA hotela "Dom" u Kralja Milutina 54 na Savskom vencu od juče se prodaje. Grad Beograd objavio je oglas za otuđenje nepokretnosti na ovoj adresi.

ХОТЕЛ ДОМ ЗА 2.000.000 ЕВРА: Оглашена продаја пословне зграде, бившег Југословенског учитељског дома,  на Савском венцу

Foto N. Skenderija

Ukupna cena za koju bi budući vlasnik mogao da otkupi ovu zgradu iznosi oko dva miliona evra.

Kako se navodi u oglasu, prodaje se poslovna zgrada površine od 1.600 kvadrata, na dva sprata, objekat od 70 i od 12 kvadrata.

- Početna cena svih nepokretnosti je 2.207.562 evra. Iznos depozita je 441.512 evra. Razgledanje je moguće svakog radnog dana do 29. oktobra od 12.00 do 15.00 časova. Poslednji dan za prijave je 30. oktobar, a javno nadmetanje će se održati 2. novembra u 10.00 u zgradi Gradske uprave - navodi se u javnom pozivu.

PROGLAŠEN I STEČAJ

DRUŠTVENO preduzeće, hotel prosvetnih radnika Jugoslavije je pod stečajem. Početkom ove godine, u martu, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju pokretne imovine, odnosno hotelskog inventara.

Zgrada današnjeg hotela "Dom" izgrađena je 1929. godine kao "Jugoslovenski učiteljski dom" i bila je namenjena za prijem učitelja i njihove dece. S vremenom namena ove zgrade je menjana, da bi je preuzeo Sindikat učitelja nakon Drugog svetskog rata. Od 1963. godine urađena je adaptacija za potrebe sindikata radnika društvenih delatnosti Jugoslavije. Hotel se nalazi na atraktivnoj lokaciji, u blizini Slavije, Karađorđevog parka i brojnih ambasada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton