ZAUSTAVLJENA IZRADA URBANISTIČKIH PLANOVA: Vesić i Stojčić razgovarali sa zabrinutim građanima Vračara

G. N.

26. 09. 2020. u 22:02

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i glavni urbanista Marko Stojčić sastali su se u subotu sa predstavnicima udruženja građana "Topolska" i Društva za ulepšavanje Vračara.

ЗАУСТАВЉЕНА ИЗРАДА УРБАНИСТИЧКИХ ПЛАНОВА: Весић и Стојчић разговарали са забринутим грађанима Врачара

Kuća u Smiljanićevoj na meti investitora

Žitelji ove opštine i predsednik dr Milan Nedeljković, izrazili su zabrinutost zbog "investitorskog urbanizma", koji predlažu urbanističke planove ne vodeći računa o zaštiti istorijskog jezgra. Zbog toga je usvojen predlog građana da se izrada urbanističkih planova u ovom delu grada zaustavi.

Kako su predstavnici udruženja istakli, naročito je problematična najava plana za blok između Krunske, Smiljanićeve i Njegoševe, o kojima su "Novosti" pre dva dana pisale. Vesić i Stojčić naložili su da se odmah obustavi izrada planova detaljne regulacije na teritoriji Vračara do završetka izrade Plana generalne regulacije grada Beograda, koji će biti usvojen do kraja 2021. godine.

- Do usvajanja Plana generalne regulacije grada Beograda zaustavljamo izradu svih planova detaljne regulacije za opštinu Vračar, a trenutno je pet planova u procesu izrade - rekao je Vesić. - Nećemo dozvoliti da na Vračaru svaki investitor radi šta hoće kao u vreme od 1993-2016. kada su dozvolili da se u sred Krunske ulice izgradi ona zgrada koja izgleda kao lego kocka, koja je potpuno narušila istorijsko jezgro Vračara.

Vesić je podsetio da se očekuje da Zavod za zašitu spomenika kulture grada Beograda završi projekat proglašenja Krunskog venca za kulturno istorijsku celinu. Na taj način će istorijsko jezgro Vračara biti zaštićeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!