HOĆE IZABRANU, A NE "NAMETNUTU" DIREKTORKU ŠKOLE: Protest roditelja i nastavnika ispred OŠ "Ivo Andrić"

J.G.

05. 09. 2020. u 07:15

RODITELjI učenika i deo nastavnika Osnovne škole "Ivo Andrić" u Rakovici, ali i grupa građana, okupili su se i sinoć od 18.00 časova ispred škole kao skup podrške kolektivu ove prestižne obrazovne ustanove, gde je na mesto v. d. direktora postavljena osoba koja nije dobila podršku zaposlenih.

ХОЋЕ ИЗАБРАНУ, А НЕ НАМЕТНУТУ ДИРЕКТОРКУ ШКОЛЕ: Протест родитеља и наставника испред ОШ Иво Андрић

Foto Privatna arhiva

Uz muziku, govore nekolicine učesnika skupa i raznih transparenata, proveli su nekoliko sati na ovom mestu.

Kao što su "Novosti" već pisale, problemi u jednoj od deset najboljih škola u Srbiji traju od oktobra prošle godine kada je, posle odlaska Milana Pašića, dugogodišnjeg direktora na mesto pomoćnika ministra prosvete, imenovan vršilac dužnosti. U međuvremenu su raspisana dva konkursa za izbor direktora, ali nije izabran kandidat, koji je dobio podršku.

Tokom prošle nedelje, na mesto direktora imenovana je osoba koja nije zaposlena u školi, umesto nastavnice srpskog jezika Dragane Dejanović Kovačević, koja je izglasana većinom glasova u Školskom odboru i Nastavničkom veću.

Roditelji su tada započeli potpisivanje peticije sa zahtevom da se ispoštuje zakon i na mesto direktora imenuje kandidat koji je dobio većinu glasova u Školskom odboru i Nastavničkom veću. Od Ministarstva prosvete očekuju odgovor u vidu poništenja odluke. Međutim, Ministarstvo se i dalje ne oglašava po ovom pitanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna