NA SANACIJU RUPE ČEKALI OSAM GODINA: Posle zabrane nelegalne gradnje 2012. u Lozničkoj, tek su NEDAVNO UKLONJENE POSLEDICE

S. B. MILOŠEVIĆ

19. 08. 2020. u 10:11

ZBOG nelegalne gradnje u Lozničkoj 15, minulog vikenda na terenu su bile ekipe Sekretarijata za inspekcijske poslove, koje su sprovodile prinudno izvršenje doneto po rešenju građevinskog inspektora GO Vračar iz 2012. godine!

НА САНАЦИЈУ РУПЕ ЧЕКАЛИ ОСАМ ГОДИНА: После забране нелегалне градње 2012. у Лозничкој, тек су НЕДАВНО УКЛОЊЕНЕ ПОСЛЕДИЦЕ

Foto M. Anđela

Krater koji je investitor iskopao pre osam godina, punio se vodom, a rupa duboka do tri metra, zbog slaganja terena, pretila je da ugrozi temelje okolnih zgrada.

Da "provalija" ovde zjapi osam godina godina potvrđuju žitelji ove ulice.

- Godinama se ovde voda skuplja, neko vreme stoji pa ispari - priča jedan od stanara u susednoj zgradi. - Onda se tu legu komarci, a smrad je nesnosan. Za ovo vreme, izraslo je i nekoliko stabala kiselog drveta, čije korenje dodatno podriva temelje naših zgrada. Neke komšije su tu počele i đubre da bacaju, pa je situacija bila još gora. Mini deponija u samom centru Vračara. Godinama imamo ovaj problem, ali evo, sada su nadležni reagovali.

ISKOPINA  Atmosferske padavine su se ovde nakupljale, Foto M. Anđela

- Izgradnja objekta je započeta po građevinskoj dozvoli Odeljenja za građevinske i komunalne poslove GO Vračar. U toku inspekcijskog nadzora nad izgradnjom objekta utvrđeno je da je investitor odstupio od odobrene projektne dokumentacije u nivou podrumske etaže. Građevinski inspektor je naložio obustavu daljeg izvođenja građevinskih radova i doneo Rešenje o uklanjanju od 7.8.2012. godine i Zaključak o dozvoli izvršenja od 17.9.2012. godine, ali isto nije izvršeno do današnjeg dana - kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

RUPE NA KOLOVOZU

GRADSKA sekretarka Sonja Podunavac navela je i da je bilo pokušaja da se ovaj problem reši ispumpavanjem vode, ali to nije bilo dugotrajno rešenje. Na ulici ostale su i tri rupe baš na kolovozu, pa vozači automobila moraju da voze veoma oprezno. Dve rupe su zatrpane peskom, dok iz treće, najdublje, viri saobraćajni znak.

Kako navode, radovi dalje nisu izvođeni, te je gradilište napušteno i kao takvo predstavljalo je opasnost po život i zdravlje ljudi i bezbednost okoline. Osim toga, kažu i da su višegodišnji problem bile atmosferske padavine koje su se nakupljale i predstavljale potencijalni izvor zaraze.

- Izmenom Zakona o planiranju i izgradnji, nadležnost građevinske inspekcije poverena je Gradskoj građevinskoj inspekciji. Građevinski inspektor ovog Sekretarijata je ustanovio da je izvršenje ovog rešenja potrebno sprovesti tako što će se izgrađeni temelji zatrpati do nivoa terena. Po okončanju postupka prinudnog izvršenja lokacija će biti na propisan način ograđena - kažu u inspekciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri