VISOK ČAK 23 METRA! Pogledajte kako izgleda spomenik Stefanu Nemanji (VIDEO)

Novosti online

08. 08. 2020. u 22:39

POSTAVLJANJE spomenika Stefanu Nemanji, visokog čak 23 metra i teškog 68 tona, koji će ubuduće ulepšavati Savski trg, trebalo bi da počne 15. avgusta.

ВИСОК ЧАК 23 МЕТРА! Погледајте како изгледа споменик Стефану Немањи (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Veliki spomenik napravljen je u bronzi i isečen u komade kako bi se lakše dopremio do Srbije, gde će ponovo biti sklopljen.

Postavljanje je trebalo da počne 4. avgusta, ali je njegovo dopremanje iz Moskve odloženo zbog epidemije korona virusa, ali i određenih carinskih problema.

- Prva četiri kamiona krenuće iz Moskve do 7. avgusta i u Beograd stižu do 14. avgusta. Naredna četiri kamiona dolaze u Beograd do 31. avgusta, a poslednja dva do 15. septembra – rekao je nedavno zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Rok za postavljanje spomenika, za koji će biti zaduženi i ruski majstori, iznosi dva meseca od početka radova. Po planu sve bi trebalo da bude gotovo do 15. oktobra.

Podsetimo, spomenik je izradio ruski vajar Aleksandar Rukavišnikov. Sa 23 metra biće ubedljivo najviši u srpskoj prestonici, a nalaziće se na Savskom trgu, neposredno ispred zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

HIT: Srbin zalutao na nudističku plažu u Grčkoj, nije verovao šta vidi