ŠTA SE DEŠAVA NA ADI CIGANLIJI? Pojačane su mere zaštite - ovo morate da znate

A. VOJINOVIĆ

08. 08. 2020. u 11:45

TOKOM vrelih dana, Adu Ciganliju preplave kupači bez obzira na epidemiološku situaciju.

ШТА СЕ ДЕШАВА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ? Појачане су мере заштите - ово морате да знате

Foto Z. Jovanović

Zbog toga su pojačane mere zaštite od virusa korona na ovom kupalištu, a čak 60 spasilaca ima zadatak da vodi računa o bezbednosti posetilaca, kao i da kontroliše da li se propisane mere poštuju.

Kako je nedavno istakao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, one su jasno izložene na svakom delu ovog kupališta.

- Razgovarali smo sa upravom "Ade Ciganlije" i dogovorili smo se da spasioci, koji osim što vode računa o kupačima, upozoravaju na mere koje su trenutno na snazi - socijalna distanca, upotreba dezobarijera kod tuševa i dezinfekcionih sredstava. Ada ima svojih pet plaža i sve su otvorene. Zaposleni na Adi Ciganliji trude se da svi kupači imaju svoj komfor, ali i da budu bezbedni - naveo je Nikodijević.

Iz JP "Ada Ciganlija", za naš list, kažu da su propisane epidemiološke mere GZZJZ i

KONTROLA LAKŠA NA BAZENIMA

Nikodijević je istakao da je broj kupača mnogo lakše kontrolisati na gradskim bazenima, gde postoje jasno određeni ulazi, kao i na kupalištu Lido, do kojeg se stiže preko pontonskog mosta. Za razliku od Ade Ciganlije, na koju posetioci pristužu sa svih strama, pa je teže izvodljivo da se utvrdi tačan broj ljudi koji koristi ovo izletište.

Kriznog štaba istaknute na svim spasilačkim kulama, kao i da spasioci rade u većem broju i ima ih ukupno 60 na plažama.

- Intenzivirali smo obaveštavanje o merama na razglasu, koje se emituje na 30 minuta. Ukoliko budu propisane dodatne mere, mi ćemo ih takođe istaći na kupalištu - objašnjavaju, za "Novosti", iz ovog preduzeća.

Podsetimo, propisane mere zaštite na kupalištima su sledeće: peškiri ne smeju biti jedan do drugog, osim ako je reč o porodicama sa malom decom. Takođe, ležaljke privatnih objekata ne mogu biti jedna do druge, a stolovi u ugostiteljskim objektima moraju biti propisno udaljeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona