PRODAJA STARUDIJE OKO SVAKE PIJACE: Nadležne komunalne službe kontrolišu nelegalnu prodaju

J. DINČIĆ

29. 07. 2020. u 12:59

NELEGALNI prodavci godinama unazad uzurpiraju svaki slobodan pedalj oko gradskih pijaca, i to uglavnom u danima vikenda. Rasuti čaršavi na kojima se prodaju stare stvari mogu se videti na platou oko Vidikovačke pijace, ispred pijace u Bloku 44, zatim u Ulici Koste Manojlovića u Borči pored pijace. Ima ih i u Surčinu, Batajnici, Malom Mokrom Lugu, Vinči.

ПРОДАЈА СТАРУДИЈЕ ОКО СВАКЕ ПИЈАЦЕ: Надлежне комуналне службе контролишу нелегалну продају

Foto P. Mitić

Iako su u prethodnoj godini gospodarili oko Cvetkove pijace na Zvezdari, prodavci su sada prisutni ponekad samo u ranim jutarnjim satima, jer oko 8.00 časova ovu lokaciju kontrolišu nadležne opštinske inspekcije. Zajedničkom akcijom inspekcije GO Stari grad i komunalne milicije pomereni su i sa Platoa Mire Trailović, ispred Bitefa.

Takođe, u gradskim službama svakodnevno se beleže pozivi građana iz različitih delova grada, koji prijavljuju ovaj problem. Za sada prijave stižu uglavnom od žitelja sa teritorije Novog Beograda, Palilule, Čukarice, Voždovca i Zvezdare. Osim preprodaje starih stvari, građani prijavljuju i nelegalnu prodaju voća i povrća.
- Komunalni inspektori redovno organizuju akcije sa ciljem suzbijanja svake vrste nelegalne trgovine - objašnjavaju, za "Novosti", iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

REŠENjE ZAJEDNIČKI PROSTOR

POJEDINI prodavci koji preporodaju antikvitete ranije su isticali da bi jedino rešenje problema bio zajednički prostor koji bi grad obezbedio za prodaju polovnih stvari. To ja za sada jedino dostupno vikendom i to na pijaci Bubanj potok, na kojoj je samo u jednom delu prodaja polovne robe.

- U nekoliko takvih akcija oduzeta je veća količina voća i povrća, tačnije oko šest tona od nelegalnih trgovaca, a ta roba je, u skladu sa zaključkom gradonačelnika Zorana Radojičića, nakon oduzimanja predata manastiru Svetog Stefana u Slancima.

Nadležni dodaju i da će gradska komunalna inspekcija, u saradnji sa Komunalnom milicijom, i ubuduće sprovoditi akcije kako bi se sprečila nelegalna trgovina.

Ispred Cvetkove pijace i juče je bila izložena roba, Foto arhiva

- Niko od njih ne nosi masku i ne poštuje preporučenu distancu, na manje od jednog metra nagura se nekoliko prodavaca i tako sede po ceo dan - pričaju stanovnici Novog Beograda. - Kada im dođe kraj radnog vremena za sobom ostave samo krš i đubre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna