IZ KAFE-BARA U KOMŠIJIN STAN? Stanari Požarevačke upozorili na sumnjivu granju u Radoslava Grujića 25

Š. M.

25. 07. 2020. u 06:13

STANARI zgrade u Požarevačkoj ulici 12 na Vračaru juče su se probudili sa strahom da bi na tri metra od njihovih prozora mogla da nikne bašta kafića!

ИЗ КАФЕ-БАРА У КОМШИЈИН СТАН? Станари Пожаревачке упозорили на сумњиву грању у Радослава Грујића 25

Foto K. Mihajlović

Naime, kako su istakli za naš list, nekoliko radnika juče ujutru postavilo je armaturu na ploču susedne dvospratnice u Ulici Radoslava Grujića 25, u kojoj se nalaze teretana i prostorije Socijaldemokratske partije Srbije, na čijem čelu je Boris Tadić.

Reporteri "Novosti" uverili su se da je na nivou prvog sprata dodata armatura na površini od oko 30 kvadrata, kao i da se pored nalaze paneli nalik na staklene ograde.

BLIZU PARK U TOMAŠA JEŽA

PORED problema sa mogućom baštom kafića u Ulici Radoslava Grujića 25, žitelji ovog dela prestonice vode bitku i za očuvanje parka u Ulici Tomaša Ježa. Kako je Gradska opština Vračar potvrdila, izmenom Plana detaljne regulacije na zelenoj površini neće biti dozvoljena gradnja, već će prostor ostati javan.

- Lično sam od majstora koji rade na ovom projektu čuo da se gradi bašta kafića - tvrdi, za "Novosti", stanar zgrade u Požarevačkoj 12 Igor Milutinović. - Čim smo videli da se nešto dešava, odmah smo alarmirali nadležne službe.

Prema tvrdnji žitelja ovog dela prestonice, prostorije koje trenutno koristi SDS su iznajmljene već nekoliko godina. Iz jednog od njenih ulaza nekoliko majstora juče je iznosilo alat i bušilice, dok je armatura na ploču dopremljena kanapima. Posao su obavljali od jutra, da bi se u jednom trenutku povukli i tokom jučerašnjeg dana se nisu pojavljivali.
Kako je načelnica Opštine Vračar Dragana Basta potvrdila za "Novosti", stanari zgrade u Požarevačkoj 12 juče su s njom kontaktirali zbog moguće gradnje kafića tik uz prozore porodičnih domova.
- Poslali smo Komunalnu inspekciju opštine da vidi o čemu je reč, ali nisu mogli mnogo da urade jer je od prošle godine za sve sporne objekte i gradnje u prstonici zadužena Gradska građevinska inspekcija - kaže ona. - Zbog toga smo im odmah poslali dopis i očekuje se da njihove ekipe izađu na lice mesta i preduzmu dalje mere i korake. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)