OKO 7.200 KVADTATA NIČE: Osam spratova prekoputa Vuka

S. Vidačković

20. 07. 2020. u 09:15 >> 01:23

UGAO Bulevara kralja Aleksandra i Golsvordijeve na Vračaru krasiće novi poslovni objekat od osam spratova.

ОКО 7.200 КВАДТАТА НИЧЕ:  Осам спратова прекопута Вука

Foto: K. Mihajlović

Na ćošku gde se sada nalaze parking, kiosk i prodavnica čarapa nići će moderno zdanje, čiju se javna prezentacija već održava u prostorijama Gradske uprave. Svi zainteresovani svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja mogu u pisanoj formi dostaviti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, najkasnije do 27. jula.

Na oko 7.200 kvadrata, sagradiće se tri podzemna nivoa, prizemlje, osam spratova, te "povučeni" sprat na krovu. I pešaci i automobili ulaziće iz Golsvordijeve ulice. Buduće zdanje je ugaono, atrijumski poluzatvorenog tipa, koji je većim delom orijentisan ka Bulevaru, a manjim ka Golsvordijevoj i Trnskoj ulici.

- Objekat je funkcionalno organizovan kao jedinstvena celina, tako da se u tri lokala smeštena u prizemlju i prvom spratu ulazi sa Bulevara kralja Aleksandra, a glavni pešački ulaz za poslovne prostore u ostalim nadzemnim etažama biće iz Golsvordijeve ulice - navodi se u projektu, čiji je investitor firma "Granit invest". - Kolski pristup dvosmernoj rampi je iz Golsvordijeve ulice. U dve podzemne podrumske etaže obezbeđeno je ukupno 64 parking mesta, od čega su tri predviđena za osobe sa posebnim potrebama.

Kako bi ljudi imali što lakši pristup ovom poslovnom centru, arhitekte angažovane na ovom projektu predvidele su da Trnska ulica bude proširena.

Foto: Urbanistički zavod

- Izdvojene su katastarske parcele neophodne za formiranje javnih površina, ali većim delom nisu privedene nameni. To se posebno odnosi na površinu integrisane saobraćajnice, odnosno slobodnih javnih površina uz istočnu granicu ove parcele i na regulaciju saobraćajnice Trnske ulice. Naime, proširivanje ove ulice planirano je na 22,5 metara, čime bi se ona uvrstila u mrežu primarnih saobraćajnica Beograda.

S obzirom na to da u dvorišnom delu ove parcele neće biti parkiranja, taj prostor je predviđen kao slobodna površina za boravak korisnika, gde će biti postavljene klupe i zasađeno zelenilo.

BELI ŠLjUNAK

U SKLADU sa uslovima JKP "Gradska čistoća", investitor će morati da nabavi sedam kontejnera zapremine 1100 litara za odlaganje otpada. Na ogradi svakog sprata biće postavljene saksije sa cvećem, dok će na ravnom krovu biti beli šljunak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri