ČETIRI TRAKE DO BOGOSLOVIJE: Dve ponude na tenderu

S. V.

19. 07. 2020. u 12:18

GRAD Beograd je na tenderu dobio izvođača za projektovanje i izgradnju Ulice Dragoslava Srejovića od Bogoslovije do Volgine. Pristigle su dve ponude, od kojih je povoljniju, u iznosu od 195 miliona dinara, dostavila grupa ponuđača koji predvodi javno preduzeće "Beograd put".

ЧЕТИРИ ТРАКЕ ДО БОГОСЛОВИЈЕ: Две понуде на тендеру

Foto: N. Skenderija

Ovo je juče izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić i rekao da je rok za izradu tehničke dokumentacije 180 dana i još 180 dana za izvođenje radova.

- U narednih nekoliko nedelja biće zaključen ugovor za projektovanje i izgradnju oko 800 metara saobraćajnice, sa po dve trake po smeru, trotoarima sa obe strane i pratećom infrastrukturom - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Ulica Dragoslava Srejovića ima važnu ulogu u povezivanju zvezdarskog naselja Mirijevo sa užom centralnom zonom grada.

- Ujedno je i najkraća veza sa centralnim gradskim područjem, kao i veza sa primarnom uličnom mrežom grada i od velikog je značaja za vođenje javnog gradskog saobraćaja. Na ovom potezu osim raskrsnice na Bogosloviji, značajna je i raskrsnica sa Ulicom Marijane Gregoran. Nastavićemo da projektujemo i rekonstruišemo svake godine po deo ovog bulevara koji će dobiti četiri trake kako bismo jednog dana Mirijevo povezali brzom saobraćajnicom sa Bogoslovijom - poručio je Vesić.

U projektu se navodi da je predmet saobraćajnih površina deonica Ulice Dragoslava Srejovića, od kružnog toka na Bogosloviji do raskrsnice sa Volginom ulicom, odnosno ispred ulaza u kompleks preduzeća "Beograd put", u dužini od 800 metara. Na ovom delu ima dosta problema sa vodovodnim cevima pa je, osim proširenja ulice sa pripadajućom infrastrukturom, planirana dogradnja rezervoara i rekonstrukcija crpne stanice "Pionir".

NEMA PARKINGA

PARKING, koji je bio smešten ispred JP "Beograd put", duž gotovo celog kompleksa, neće postojati kada radovi budu završeni, jer zbog proširenja ulice gubi svoju funkciju. Predviđeno je da drvored platana koji se tu nalazi bude sačuvan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna