VESIĆ: Sačuvaćemo park u Ulici Tomaša Ježa na Vračaru

Novosti online

16. 07. 2020. u 13:48

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se danas u Urbanističkom zavodu Beograda sa predstavnicima građana iz Ulice Tomaša Ježa na Vračaru.

ВЕСИЋ: Сачуваћемо парк у Улици Томаша Јежа на Врачару

Foto: P. Mitić

Građani su tražili sastanak sa zamenikom gradonačelnika zbog pokušaja da se deo parka koji koriste više decenija pretvori u građevinsko zemljište.

Vesić je tom prilikom objasnio građanima da je problem nastao u periodu od 2008. do 2009. godine, kada je bivše rukovodstvo Opštine Vračar prostor koji je bio eksproprisan za park sedamdesetih godina prošlog veka, vratilo privatnom investitoru. To je, kako je rekao, jedan od najvećih skandala koje je video u Upravi Grada Beograda. 

– Na predlog građana, Opština Vračar potpisala je ugovor sa Urbanističkim zavodom Beograda i u toku je izrada plana detaljne regulacije. Plan predviđa da ovaj prostor postane javni prostor, odnosno prostor za park, gde će biti zabranjena svaka gradnja – istakao je Vesić predstavnicima građana.

Osim toga, građanima je obećao da će plan detaljne regulacije biti usvojen na sednici Skupštine grada najkasnije do novembra, čime će biti stavljena tačka na pokušaj bilo kojeg investitora da gradi na tom prostoru. 

Vesić je razgovarao sa građanima i o drugim problemima sa kojima se suočavaju građani koji žive u Mileševskoj ulici, kao i o tome šta može da se uradi u Ulici Radoslava Grujića. Obećao je da će Grad Beograd preduzeti sve druge pravne mere koje prema zakonu ima na raspolaganju, kako bi se zaštitili interesi Grada i građana. 

Vesić je ovom prilikom zahvalio građanima na strpljenju i na tome što nisu podlegli političkim uticajima, već su se samo borili za ono što je njihov interes, kao i interes Grada Beograda i Opštine Vračar da na spomenutom prostoru i dalje ostane park.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SVEČANO: Šapić laureatima uručio Nagradu grada Beograda za 2023. godinu