POLJOPRIVREDNICI SADA VLASNICI ZEMLJE: Rešen dugogodišnji problem žitelja Batajnice

S.V.

16. 04. 2024. u 18:00

POLjOPRIVREDNICI iz Batajnice, umesto statusa korisnika poljoprivrednog zemljišta sada imaju status imaoca prava svojine.

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ САДА ВЛАСНИЦИ ЗЕМЉЕ: Решен дугогодишњи проблем житеља Батајнице

GO ZEMUN

 U Jedinstvenom upravnom mestu u Batajnici podeljeno je prvih 25 rešenja koje je donela Opština Zemun, a predsednik ove lokalne samouprave Gavrilo Kovačević je istakao da je država pronašla model za rešenje ovog višedecenijskog problema, čime je poljoprivrednicima omogućeno da ubuduće rade kao svoji na svome. Svi poljoprivrednici koji su dobili rešenja sada će moći da imovinu upišu u katastar, kao nosioci prava svojine.

- Opština Zemun prošle godine pokrenula je neophodne procedure kako bi se rešio problem vraćanja vlasništva nad poljoprivrednim zemljištem žitelja Batajnica - rekao je Kovačević. - Stručne službe Opštine sarađivale su sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravom za poljoprivredno zemljište i Državnim pravobranilaštvom Republike Srbije na rešavanju problema i dolaženju do pozitivnog ishoda koji je u interesu građana.

Poljoprivrednici su u skladu sa Odlukom o određivanju zemljišta koje prestaje da bude gradsko građevinsko zemljište i građevinsko zemljište u KO Batajnica, koju je donela Skupština GO Zemun 1991. godine, imali mogućnost da se evidentiraju i ostvare pravo na vraćanje poljoprivrednog zemljišta u svojinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave