DODELJUJU DVE KUĆE NA SELU: Grad objavio javni poziv za pomoć izbeglim i raseljenim licima koji je otvoren do 8. novembra

A. Z. K.

31. 10. 2023. u 14:28

GRAD Beograd objavio je javni poziv na koji se mogu prijaviti izbeglice koje žive u neformalnim kolektivnim centrima.

ДОДЕЉУЈУ ДВЕ КУЋЕ НА СЕЛУ: Град објавио јавни позив за помоћ  избеглим и расељеним лицима  који је отворен до 8. новембра

Foto:

Kako se navodi u konkursu, oni koji se prijave mogu dobiti pomoć za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odgovarajuće nepokretnosti i dodelu jednokratne pomoći u vidu građevinskog materjala. Zainterecovani građani mogu se prijaviti do 8. novembra u Gradskoj upravi.

Kako se navodi u javnom pozivu, ovog puta biće dodeljene dve seoske kuće ili materijal za adaptaciju stambenih objekata. Za kupovinu seoske kuće odobren je novac u iznosu od 1.700.000 dinara, dok je za nabavku materijala obezbeđeno 250.000 dinara.

- Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti građani koji su u periodu od 1991. do 1995. godine stekli izbeglički status i koji žive u neformalnim kolektivnim centrima - navodi se u dokumentu javnog poziva. - Osim toga podnosioci prijave moraju da imaju izbeglički status i podnet zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije, da im je prestao status izbeglice ili su stekli državljanstvo. Moraju da imaju prijavljeno boravište u Beogradu, da nemaju prihode kojima bi mogli da reše stambeno pitanje, da nisu korisnici drugog stambenog procesa... Prijave će biti bodovane, a koliko će zainteresovani dobiti poena zavisi od broja članova domaćinstva i uzrasta.

Detalji

NA zvaničnom sajtu Grada građani mogu naći ovaj javni poziv u kom se navode šta je sve neophodno u prijavi za pomoć.

- Dokumentacija se može dostaviti lično u zatvorenoj koverti u kancelariju 34 u Gradskoj upravi ili poslati putem preporučene pošte na adresu. Rok za podnošenje prijave sa potrebnim dokazima je 8. novembar. Dodatne informacije građani mogu dobiti pozivom na brojeve 33-44-625 i 330-9750.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu raspisuje ovakve javne pozive kada im Komesarijat za izbeglice i migracije prosledi sredstva. Novi konkursi zavise od toga koliko je novca u državnoj kasi izdvojeno za pomoć izbeglicama.

Trenutno u prestoničkim neformalnim kolektivnim centrima boravi oko 340 izbeglica. U toku ove godine Sekretarijat je sproveo četiri javna poziva uz pomoć kojih će do kraja godine biti zbrinuto oko 20 porodica.

Do sada je pomoć Sekretarijata za nabavku seoskih kuća i građevinskog materijala iskoristilo oko 670 porodica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA NA ROLAN GAROSU: Da li je moguće da su ovo uradili Olgi Danilović nakon današnje senzacije?!