POMOGLI DA BEBA DOĐE DO BOLNICE: Prijem za hrabre policajce iz Borče

A. Z. K.

28. 09. 2023. u 16:33

POLICAJCE iz ispostave u Borči Miloša Dimitrijevića i Veljka Azanjca, koji su pre deset dana spasli jednogodišnjeg dečaka, danas je ugostio i predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović.

ПОМОГЛИ ДА БЕБА ДОЂЕ ДО БОЛНИЦЕ: Пријем за храбре полицајце из Борче

GO Palilula

Njihova herojska trka za život deteta odigravala se od Pančevačkog puta do Urgentnog centra, kada su kao pratnja pomogli porodici sa bolesnom bebom u kolima da što pre stignu do bolnice. Ivanović je poželeo da se zahvali mladim policajcima na izvanrednom gestu.

Dete je kod kuće palo sa stolice i zadobilo povrede glave, pa su članovi porodice seli u kola sa mališanom i zaputili se hitno u Urgentni centar. Na Pančevačkom putu, kao i obično, gužva. Zabrinuti ujak nije imao izbora i na semaforu je zatražio pomoć od dvojice policajaca u vozilu, koji su se našli na tom mestu i - dobio je. Policijska pratnja omogućila je ujaku da za svega nekoliko minuta stigne do Urgentnog centra.

- Kada nas je ujak zamolio da pomognemo detetu i objasnio situaciju, mi smo obavestili šefa smene i uputili se u pratnji ka Urgentnom centru - ispričao je  Dimitrijević. - Upalili smo svetlosnu i zvučnu signalizaciju i trudili se da što pre stignemo. Na Pančevačkom mostu i u Ulici kneza Miloša bilo je mnogo automobila, ali smo uspeli da se probijemo i taj put od Pančevačkog puta do bolnice trajao je pet minuta.

Na današnjem prijemu u opštini su bili i načelnik policijske stanice Palilula Marko Đurović i komandir policijske ispostave Borča Goran Pantić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona