BEZ VODE ČETIRI DANA: Na tropskim vrućinama u 20-tak domaćinstava u Sopotu slavine bile suve

B.B.

18. 07. 2023. u 14:23

NA paklenih skoro 40 stepeni prethodnih nekoliko dana , u selu Popović u opštini Sopot, slavine su bile suve od subote. Vodu su dobili danas nešto posle podneva.

БЕЗ ВОДЕ ЧЕТИРИ ДАНА: На тропским врућинама у 20-так домаћинстава у Сопоту славине биле суве

Foto: Arhiva

Građani koji su se obratili našoj redakciji kažu da su već navikli da tokom letnjih meseci bude restrikcija u snabdevanju, ali se nikada nije dodgodilo da nemaju vodu u kontinuitetu četiri dana. Niko od nadležnih  im, proteklih dana nije  dao objašnjenje zašto nemaju vode. Ni "Novosti", nisu dobile odgovor u opštini Sopot zašto je voda bila isključena četiri dana. Rečeno nam je da je predsednik na sastanku u Beogradu i da pozovemo sutra ujutru. U međuvremenu, žitelji Popovića su dobili vodu.

- Na plus 40 stepeni, 20-tak kuća u selu nije imalo vode četiri dana. Ima male dece, starijih, neki od nas čuvaju stoku. Ovo se nikad nije dogodilo - priča jedna od žiteljki sela. - Imali smo neku cisternu, koju napunimo vodom svakog leta, znajući da će biti restirkcija. To smo koristili za stoku, baštu, a u Ralju smo išli da na javnoj česmi točimo vodu za piće, kuću i ostale potrebe. Svaki dan peške tri kilometra u jednom pravcui i nazad. Sramota je ovo što nam se radi.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije