KLASICI ZA NAJBOLJE ĐAKE: Opština Novi Beograd nagradila odlikaše

B.B.

09. 07. 2023. u 15:40

OPŠTINA Novi Beograd je, tradicionalno, Vukovim diplomama, knjigama i kompletima klasične književnosti, nagradila 418 učenika osnovnih i srednjih škola, za izuzetne uspehe u nastavi i na sportskim takmičenjima.

КЛАСИЦИ ЗА НАЈБОЉЕ ЂАКЕ: Општина Нови Београд наградила одликаше

Foto:Opština Novi Beograd

Đacima generacije kojih je ove godine bilo 31 nagrade je uručio predsednik opštine Bojan Bovan. Najbolji među najboljima u osnovnim školama, nagrađeni su kompletom dela Ive Andrića, dok su đaci generacije u srednjim školama dobili zbirke knjiga Borislava Pekića.

Bovan je naglasio da je Novi Beograd jako ponosan, jer kao najveća opština u Srbiji, ima i najviše vukovaca.

- Hvala vam što ste odgovorna deca, što imate svest o tome šta je odgovornost, jer biti najbolji đak i biti vukovac u današnje vreme velikih izazova za mlade, nije mala stvar, što mogu potvrditi i vaši nastavnici koji su danas sa vama ovde - rekao je Bovan.

Za izuzetne sportske rezultate, nagrađena su 32 đaka. Diplomu "Sportista generacije" i knjigu "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova, dobilo je 20 osnovaca, a "Životinjsku farmu" Džordža Orvela, šest sportista generacije u srednjim školama.

Vukovci osnovci, kojih je ove godine bilo 306, dobili su "Hazarski rečnik" Milorada Pavića, a 55 srednjoškolaca sa svim peticama "Seobe" Miloša Crnjanskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)