PUN GRAD DEČJE CIKE I RADOSTI Drugog dana manifestacije "Beogradski dani porodice" centar prestonice vrveo od ljudi

S.V.

25. 06. 2023. u 22:33

BEOGRAĐANI ali i brojni gosti srpske prestonice svih generacija uživali su u drugom danu manifestacije "Beogradski dani porodice" koja je organizovana u užem centru grada.

ПУН ГРАД ДЕЧЈЕ ЦИКЕ И РАДОСТИ Другог дана манифестације Београдски дани породице центар престонице врвео од људи

Beoinfo

Posetioci su imali priliku da posete 15 tematskih zona koje su se prostirale od Terazija do Kalemegdana i zabavljaju se uz bogat umetnički, kulturni i sportski program, uz kreativne radionice, pozorišne predstave i sportske aktivnosti za najmlađe.

U Knez Mihailovoj ulici juče je vrvelo od ljudi. U ograđenom terenu kod Palate "Albanija", deca su prvi put uzela ragbi loptu u ruke, a profesionalci su im otkrivali pravila ovog sporta. Samo nekoliko minuta kasnije, počela je "utakmica", uz ciku i smeh. Igrali su se tenis, odbojka, košarka...

Promoija porodičnih vrednosti

 

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić istakao je u subotu, prilikom svečanog otvaranja, da je namera da manifestacija postane tradicionalna koja će u budućnosti negovati istinske porodične vrednosti.

- Promovisaće se porodične vrednosti, naša tradicija, istorija, kultura i sve ono što grad u segmentu očuvanja ovih stubova našeg društva može da ponudi - istakao je prvi čovek srpske prestonice.

Na Trgu republike, oko podneva, okupilo se mnogo tinejdžera, roditelja sa decom, ali i baka i deka koji su uživali u koncertu Goce Tržan i Ivane Peters, te vanvremenskim hitovima grupe "Tap 011". Stranci su posebno bili zainteresovani za ručno rađene predmete, ali i domaću hranu i piće koji su bili postavljeni na štandovima duž Kneza. Na platou kod Filozofskog fakulteta, svirale su se tamburice, a ispred tržnog centra u Rajićevoj bilo je najviše mališana koji su došli da odmere snage u video-igrama. Dobro vreme išlo je naruku svima koji su juče došli da se zabave na "Beogradskim danima porodice", a uživanje je trajalo do kasnih popodnevnih sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?