BESPLATNO KUPANJE NA 10 BAZENA Uz personalizovanu karticu, Beograđani će tokom predstojeće letnje sezone imati slobodan ulaz na kupališta

S.V.

23. 05. 2023. u 13:37

BEOGRAĐANI će ovog leta imati besplatan ulaz na DESET prestoničkih bazena - "25. maj", "Tašmajdan", "Košutnjak", "Stari DIF", "Olimp", "11. april", "Voždovac - Banjica", kao i na plivalištima sportskih centara u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu.

БЕСПЛАТНО КУПАЊЕ НА 10 БАЗЕНА Уз персонализовану картицу, Београђани ће током предстојеће летње сезоне имати слободан улаз на купалишта

Foto Tanjug

Na kupališta širom prestonice moći će se ići tokom čitave letnje sezone, uz specijalnu, personalizovanu karticu koju sugrađani mogu izvaditi u bilo kojoj opštini, nezavisno od mesta stanovanja, na šalterima Grada Beograda uz ličnu kartu. Umesto maloletnika, "plastiku" će vaditi njihovi roditelji uz zdravstvenu knjižicu deteta.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio je da će se sa personalizovanom karticom na bazene ići tako što će se one validirati na aparatima koji će biti postavljeni na ulazima plivališta. Kada bude zaživela "Beogradska kartica", ona će zameniti personalizovane ulaznice za bazene i omogućiće korišćenje raznih pogodnosti, od besplatnih bazena i muzeja do predstava u prestoničkim pozorištima.

Kada se uzme u obzir da je cena celodnevne ulaznice za odrasle na kupalištima u glavnom gradu bila oko 400 dinara prošle godine, besplatne karte će sigurno uvećati broj građana, a pogotovo mališana na plivalištima, a roditeljima će u džepu ostati više novca za sladoled i grickalice.

U julu prošle godine otvoren je rekonstruisani bazen u okviru Sportskog centra "Ljubomir Ivanović Gedža" u Mladenovcu. Takođe, pred početak prošle letnje sezone otvoren je dečji bazen na Tašmajdanu, 2020. obnovljeno je i otvoreno plivalište.

Na ovom bazenu površine 1.100 kvadrata može da bude i do 2.500 ljudi, dok deo za mališane ima 220 kvadrata. Pre deceniju, sređen je i kompleks "25. maj", a otvoreno kupalište na Banjici uređeno je pre dve godine, posle mnogobrojnih apela građana koji su ukazivali na katastrofalno stanje ovog plivališta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!