VODOVODNE CEVI SU NAJVEĆA MUKA: JP "Gradsko stambeno"godišnje u proseku ima oko 150.000 intervencija

A. Z. K.

20. 04. 2023. u 17:25

EKIPE JP "Gradsko stambeno" u toku godine obično imaju više od 150.000 intervencija, a oko 20.000 imaju oznaku "hitno". Stanari višespratnica najčešće zovu radnike ovog preduzeća kako bi sanirali probleme na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama. Mnogo poziva ima zbog kvarova na liftovima.

ВОДОВОДНЕ ЦЕВИ  СУ НАЈВЕЋА МУКА: ЈП Градско стамбеногодишње у просеку има око 150.000 интервенција

Foto arhiva

Upravnici stambenih zajednica česti su gosti u direkciji JP "Gradsko stambeno" gde izlažu svoje probleme i savetuju se sa nadležnima u ovom preduzeću. Iako je "Stambeno" sarađivalo sa nekoliko firmi koje su bile zadužene za izvođenje radova, saradnja je završena zbog nezadovoljavajućih rezultata.

- Imamo jednu novinu, koja će posebno biti značajna za stanare prestoničkih višespratnica. Naše radne jedinice koje su radile sa strankama samo tri dana nedeljno po dva sata, sada će biti na raspolaganju radnim danima od 8.00 do 15.30 - rekli su za "Novosti" u ovom preduzeću. - Imamo u planu da u toku ove godine uvedemo još novih usluga koje će značajno unaprediti život u prestoničkim stambenim zgradama. Upravnici prepoznaju značaj promena koje sprovodimo, tako da se broj zgrada koje su u našem sistemu održavanja povećava.

PRIJAVE SLATI I NA 11011

OSIM što su građanima na raspolaganju radne jedinice u poslovnici od 8.00 do 15.30 svakog radnog dana, stanari prestoničkih višespratnica svakog dana u godini od 00 do 24 sata mogu da prijave svoje probleme i putem novog Servisnog centra grada Beograda na broj 11011.

Najčešći problemi koji se prijavljuju imaju veze sa zagušenjem i curenjem vodovodnih i kanalizacionih instalacija. Na listi čestih problema su i liftovi koji imaju prosečnu starost oko 42 godine. Kvarovi su česti jer im je predviđen radni vek 25 godina, a odavno su prevazišli predviđeno vreme za rad. Kako su rekli u JP "Gradsko stambeno", neophodna je masovnija zamena elevatora u zgradama. Na listi problema koje bi trebalo rešavati su i dotrajali krovovi i fasade.

- Odziv za zamenu liftova još nije na zavidnom nivou, iako stambene zajednice imaju mogućnost da ove investicije otplaćuju i do 60 mesečnih rata - rekli su u ovom prestoničkom preduzeću. - Na tom polju moramo udruženim snagama da radimo sa upravnicima i institucijama, kako bi građani shvatili višestruke pogodnosti koje ovakvi investicioni radovi imaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!