ŠARENO I UKUSNO NA BANOVOM BRDU: Otvoren prvi festival "Cveća i meda" na Čukarici

T.N.

11. 04. 2023. u 21:34

PLATO ispred Osnovne škole "Josif Pančić" na Banovom brdu zašareno se juče u okviru jedinstvenog festivala "Cveća i meda".

ШАРЕНО И УКУСНО НА БАНОВОМ БРДУ: Отворен први фестивал Цвећа и меда на Чукарици

Privatna arhiva

Od sobnog i sezonskog cveća, ukrasnih saksija, hrane za biljke pa sve do meda mogu se naći na tezgama u Požeškoj ulici.

Crvene, ljubičaste, plave, roze muškatle daju boje ovoj cvetnoj manifestaciji, a cena ovog cveća kreće se od 200 do 400 dinara. Tražile su se i orhideje, čija je ponuda raznovrsna, a cena kako kažu izlagači "prava festivalska" do 600 dinara.

Ljubitelji cveća koji su sa namerom došli na festival, ali i oni koji su ipak bili samo u prolazu, najviše su zastajali sa tezgom na kojoj su izloženi kaktusi. Veliki, mali, sobni ili ipak za baštu, različitog oblika, a raznovrsnih boja i cena. Za ovo ukrasno cveće potrebno je izdvojiti u proseku od 100 do 800 dinara. Takođe, posebnu pažnju privukle su i ljubičaste čuvarkuće, koje su obojene biljnim bojama, a izložene su u samom centru festivala.

Izlagači cveća trude se svima da objasne kako se održava cveće, koliko je zahtevno i čime se "hrani". - Prvi put se ovakva manifestacija održava ovde na Banovom brdu, ima posetilaca, neki su došli je rznaju da ovde izlažemo, ipak je više onih koji su tu u prolazu dok čekaju autobus ili idu u prodavnicu pa onda svrate da vide šta se dešava - kažu učesnici festivala. - Trudimo se da svima pojasnimo i damo smernice kako se koje cveće održava.

Kada se završi razgledanje cveća, sledi još slađi deo festivala, a med kao prava poslastica okuplja najveći broj posetilaca. Prirodni bagremov, livadski, borov med može se kupiti na ovoj manifestaciji, a kilogram ove zdrave poslastice košta 1.200 dinara. Ponuda je velika, teglice sa sušenim voćem i medom, med sa bademom, kikirikijem i ostalim orašastim plodovima i mnogi drugi ukusi izloženi su na tezgama.

Festival "Cveća i meda" otvoren je svaki dan u periodu od 9 do 19 časova do četvrtka, 13. aprila.

USRŠNjE ČAROLIJE ZA NAJMLAĐE

GRADSKA opština Čukarica organizuje sutra od 11 do 14 časova manifestaciju "Uskršnje čarolije" za najmlađe, koja će se održati u parku u Cerovoj ulici, u naselju Cerak vinogradi. - Mališani iz čukaričkih vrtića imaće priliku da se druže sa animatorima, da učestvuju u dečijem kvizu kreativnim radionicama na kojima će se oslikavati uskršnja jaja. Takođe, moći će i da pogledaju pozorišnu predstavu "Čarobna kuća", kao i da dobiju nagrade i poklone - kažu u ovoj opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili