U RAKOVICI ČAK 500 ĐAKA NA PRIPREMI: Besplatni časovi za malu maturu u većini gradskihopština počeli i trajaće do juna

A. Z. K.

09. 04. 2023. u 09:03

VELIKI broj prestoničkih opština organizuje pripremnu nastavu za polaganje male mature. Među decom i roditeljima vlada interesovanje, ali se broj prijavljenih razlikuje od opštine do opštine. Na Zvezdari interesovanje je bilo malo, zbog čega deca pohađaju nastavu onlajn, dok je u Rakovici ove godine prijavljen rekordan broj đaka.

У РАКОВИЦИ ЧАК 500 ЂАКА НА ПРИПРЕМИ: Бесплатни часови за малу матуру у већини градскихопштина почели и трајаће до јуна

Foto N. Skenderija

Mnogi roditelji maturanata rado se odluče da decu prijave na ovako organizovanu prirpemnu nastavu. Na ovaj način u prilici su da uštede novac, koji bi inače dali na privatne časove, a đacima pomoć dobro dođe.

Roditelji malih maturanata sa Zvezdare, ipak su se razočarali kada je saopšteno da će njihova deca pripreme pohađati "na daljinu". Kako kažu, kontakt đaka i profesora uživo je neprocenjiv. Međutim, u Opštini su rekli da odziv nije bio dovoljan da bi se nastava održavala onako kako je planirano. Kako objašnjavaju, iako postoji dobra volja da se deca uživo sastanu sa profesorima, nekada i tehničke mogućnosti utiču na organizaciju.

Iako je na Zvezdari bilo "manjka" dece, u Rakovici se ove godine za pripremnu nastavu prijavilo 550 đaka. Ova beogradska opština u poslednjih pet godina organizuje nastavu za pripremu polaganja male mature, a sada je odziv bio najveći.

- Besplatne časove organizuje Opština u saradnji sa Centrom za kulturu i obrazovanje Rakovica - rekao je predsednik GO Rakovica Miloš Simić. - Podatak koliko je prijavljenih učenika najbolje govori da oni koji završavaju osnovnu školu ozbiljno shvataju svoju budućnost i upis u srednje škole. I ove godine đacima će pomagati eminentni predavači i stručnjaci sa velikim iskustvom u pripremama učenika za malu maturu.

U ovoj opštini zabeležili su da je 95 odsto đaka, koji su pohađali ovu nastavu bilo uspešno na polaganju i upisivali su prvu želju sa liste.

U velikom broju opština nastava je počela tokom marta i trajaće do juna. Na Savskom vencu prijavilo se 200 maturanata, a priprema ih 11 profesora. Na Vračaru ove godine za dodatne časove se prijavilo 150 đaka.

RAD SA ISKUSNIM PROFESORIMA

PRIPREMNA nastava organizuje se vikendom, a sa maturantima rade iskusni profesori. Na Vračaru su predavači prvo proveravali koliko je stečeno znanje primenljivo.

- Prvo je održana nastava za kombinovane predmete, nakon toga su planirani časovi matematike, pa srpskog jezika - saopštili su u GO Vračar. - Na časovima će nastavnici utvrditi koliko je znanje osmaka primenjivo, sistematizovati ga i unaprediti, kako bi učenicima obezbedili sigurnost i uspeh na polaganju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri