SATNICA OD 250 DINARA PA NAVIŠE : U omladinskim zadrugama šarenolika ponuda poslova za mlade u prestonici

A. Z. K.

06. 04. 2023. u 20:55

STUDENTI i srednjoškolci često se odlučuju da pronađu posao preko omladinskih zadruga i tako sebi obezbede džeparac, novac za kiriju ili neko putovanje. Ponuda poslova je raznolika, pa od toga zavisi i koliko će dobiti na kraju meseca. Cene satnica se kreću od 250 dinara pa naviše, u zavisnosti od toga koliko je posao zahtevan.

САТНИЦА ОД 250 ДИНАРА  ПА НАВИШЕ : У омладинским задругама шаренолика понуда послова за младе у престоници

Foto P. Milošević

Pomoćni prodavac, konobar, radnik u lokalima brze hrane, deklarisanje i pakovanje robe najčešći su poslovi koje omladinci biraju. Osim poslova koji se plaćaju po satu, nije retkost i da poslodavci mladima pruže priliku za redovna mesečna primanja. Tako će oni koji se odluče za rad u kafićima svoj budžet uvećati za oko 60.000 dinara mesečno.

- Najmanje plaćenih poslova ima mnogo. To su lepljenje deklaracija, pakovanje garderobe za butike, skeniranje dokumentacije, zatim u knjižarama gde se od zaposlenog očekuje samo da vodi računa da nešto ne nestane. Najvišu cenu rada imaju poslovi u vezi sa administracijom i oni koji zahtevaju određena znanja, sposobnosti i poznavanje jezika. Nije retkost da upravo za ove bolje plaćene poslove bude i najviše zainteresovanih - rekli su u jednoj prestoničkoj omladinskoj zadruzi.

Iako se studenti sve češće odlučuju da zarade džeparac, ima i perioda tokom godine kada nema dovoljno omladinaca. Najčešće je manja potražnja za poslovima kada akademci imaju obaveze oko ispitnih rokova. Leti je primećen i manjak ugostitelja, koji se često odluče da u inostranstvu zarade novac.

Poslodavci se sve češće odlučuju da angažuju studente, jer njima rad plaćaju po satu, a nemaju obaveze da za njih plaćaju zdravstveno i socijalno osiguranje.

PROŠLOGODIŠNjE CENE SATA

PROŠLOG leta omladinci su za mesec dana rada na benzinskoj pumpi mogli da zarade 45.000 dinara (točilac goriva) ili 50.000 (rad na kasi). Za posao u prodavnici brze hrane sat se plaćao 270 dinara, a za deklarisanje robe, slaganje garderobe i kačenje zujalica u butiku 250 dinara po satu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024