NNA PRVOJ LINIJI METROA BIĆE 21 STANICA: Čučković o izgradnji i obeštećenju građana

S.V.

22. 02. 2023. u 21:00

NA PRVOJ liniji metroa biće 21 stanica, a na toj trasi ima oko 80 objekata za uklanjanje. Vlasnici će biti obeštećeni u skladu sa zakonu, a oni koji su podstanari u tim objektima biće raseljeni u neke od stanova koji su u vlasništvu Grada. Stanice su planirane kod "Staklenca" na Trgu republike i Bajlonijeve pijace.

ННА ПРВОЈ ЛИНИЈИ МЕТРОА БИЋЕ 21 СТАНИЦА: Чучковић о изградњи и обештећењу грађана

Foto: N. Skenderija

To je večeras izjavio gradski menadžer Miroslav Čučković, govoreći o Planu generalne regulacije šinskih sistema, odnosno metroa, kojeg su odbornici usvojili na sednici Skupštine Grada u utorak. Sledeći koraci radiće se u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji.

- Poslednjih pet stanica su Ada Huja, Mirijevski bulevar, centar Mirijeva, Karaburma i Sedma gimnazija su stanice juče usvojene uz onih prethodnih 16. To je sada situacija da se u tri grupe okolnosti na terenu pristupi realizaciji projekta - kaže gradski menadžer.

Kaže da su elaborati urađeni i da po planiranim stanicama imaju oko 80 objekata za uklanjanje, kao i da će u skladu sa Zakonom vlasnici biti i obeštećeni. Među objektima koji su za rušenje ima javnih institucija, lokala "Zelenila", starih autobuskih stanica...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)