GRAĐANI SVAKODNEVNO PRIJAVLJUJI OD 20 DO 30 ŽALBI NA NERAVAN ASFALT U PRESTONICI: Sanira se i do 120 rupa dnevno

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 02. 2023. u 12:22

OD 20 do 30 žalbi građana dnevno pristigne tokom zimske sezone zbog udarnih rupa i drugih oštećenja na putevima glavnog grada.

ГРАЂАНИ СВАКОДНЕВНО ПРИЈАВЉУЈИ ОД 20 ДО 30 ЖАЛБИ НА НЕРАВАН АСФАЛТ У ПРЕСТОНИЦИ: Санира се и до 120 рупа дневно

Foto N. Skenderija

To su uglavnom oštećenja na centralnim gradskim saobraćajnicama, ali je dosta njih sanirano i u perifernim delovima.

Brzina intervencije ekipa Službe za građevinsku delatnost JKP "Beograd put" zavisi od veličine i vrste oštećenja, stepena prioriteta saobraćajnice na kojoj se nalazi i vremenskih uslova.

- Postoji nekoliko faktora koji utiču na stvaranje rupa na kolovozu - navode u "Beograd putu" za "Novosti". - Na ovaj problem najviše utiču vlaga, periodi kada ima mraza i potom otapanje, intenzitet saobraćaja i opterećenje kolovoza. Kada ekipa Službe za građevinsku delatnost izađe na teren, potrebno je od tri do pet minuta kako bi problem bio saniran. Uglavnom stižemo da reagujemo u razumnom roku na prijave građana.

Nažalost, krpljenje je privremeno rešenje. Godinama postoje ulice koje su pune udarnih rupa. Najviše vozača žalilo se na Paliluli, Voždovcu, Novom Beogradu, Zvezdari..

- Uglavnom se reaguje u što kraćem roku, najčešće u prvih 24 sata - rekao je Ljubiša Vukadinović, iz ovog preduzeća.- Na dnevnom nivou ekipe JKP "Beograd put" imaju između 80 i 120 intervencija sanacije rupa. Tokom zime, u periodu od novembra do marta meseca, pristigne između 20 i 30 prijava građana zbog oštećenja na kolovozu.

Ulice u kojima se najčešće javljaju oštećenja i udarne rupe su, kako kaže, one u kojima dugo nije rađena detaljna rekonstrukcija, a podnose veliko saobraćajno opterećenje. -

Ukoliko je reč o većim oštećenjima, vrši se zamena donjeg i gornjeg nosećeg i asfaltnog sloja - ističe Vukadinović. -Ukoliko se radi o udarnoj rupi, površina se odcepa i popunjava asfaltom. Građani mogu prijaviti rupe na putevima preko Beokom servisa, ali i dispečerskom centru "Beograd puta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a