MALI VETERINARI U BELIM MANTILIMA: Udruženje građana "Volim Padinjak" sprovodi projekat za đake prvog i drugog razreda OŠ "Olga Petrov"

A. Z. K.

05. 02. 2023. u 13:24

MALIŠANI iz nekoliko naselja na levoj obali Dunava, koji pohađaju prvi i drugi razred OŠ "Olga Petrov", učestvuju u radionicama u sklopu projekta "Mali veterinar". Program su osmislili članovi udruženja građana "Volim Padinjak", a ideja je da deca nauče nešto više o domaćim životinjama kroz igru. Mališani iz ovog dela Palilule nemaju mogućnosti poput drugara iz drugih delova grada, a na ovaj način dobijaju dodatne aktivnosti kroz koje će se zabaviti i učiti.

МАЛИ ВЕТЕРИНАРИ У БЕЛИМ МАНТИЛИМА: Удружење грађана Волим Падињак спроводи пројекат за ђаке првог и другог разреда ОШ Олга Петров

UG "Volim Padinjak"

Udruženje je realizovalo projekat u saradnji sa osmoletkom, Opštinom Palilula i Veterinarskim fakultetom. Ovaj projekat namenjen je učenicima OŠ "Olga Petrov" i u svim isturenim odeljenjima u Kovilovu, Jabučkom i Glogonjskom ritu, Dunavcu, Besnom foku i Vrbovskom. Kako objašnjava Svetlana Milanović, članica udruženja, mališani će uskoro posetiti i Veterinarski fakultet, gde će polagati "ispit" o domaćim životinjama.

- Trenutno im je dostupan kviz, koji oni svakodnevno rade. S obzirom na to da mnogi od njih koriste roditeljske telefone, nenadano su se mame i tate priključile radionicama - rekla je Svetlana Milanović. - To je prva faza projekta, sledeći korak je da deca posete Veterinarski fakultet. Tamo će posetiti muzej, imati predavanje, polagati "ispit" i na kraju dobiti diplome. Za njih su spremni i mali beli mantili, pa će posle ovih radionica oni postati "pravi mali veterinari".

U ovim radionicama učestvuje 150 mališana, a prema rečima direktorke OŠ "Olga Petrov" Merice Buj Bjelogrlić, ovo je odličan način da se deca kroz igru upoznaju sa životinjskim carstvom.

- Projekat bi trebalo da traje nekoliko meseci. Ovo je namenjeno mališanima koji pohađaju prvi i drugi razred, a u njihovom uzrastu mnogo je lepše i zabavnije posetiti fakultet i videti uživo ono o čemu uče - rekla je direktorka.

Članovi udruženja imali su i veliku pomoć učiteljica, koje su uspele da animiraju i decu i roditelje i bez njih ovaj projekat ne bi bio uspešan. Zahvaljujući njihovim sugestijama, uspeli su da reše manjkavosti u osmišljavanju celokupnog projekta.

AKTIVNOSTI

UDRUŽENjE "Volim Padinjak" do sada je imalo nekoliko projekata koji su nailazili na odličan odziv žitelja naselja sa leve obale Dunava. Nedostatak javnih zelenih površina u Padinskoj skeli, inspirisao ih je da iskoriste hrastovu šumu u naselju u kojoj su sredili staze. Na ovaj način građani su dobili mesto za šetnju i relaksaciju. Postavljene su i klupe, koje su ulepšavali đaci OŠ "Olga Petrov".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće