MILENKOVIĆ BEZ PREMCA U 2022. Sportski savez osoba sa invaliditetom juče dodelio nagrade najuspešnijima

T. N.

25. 01. 2023. u 06:13

SPORTSKI savez osoba sa invaliditetom dodelio je godišnje nagrade za najuspešnije sportiste sa invaliditetom u protekloj godini.

МИЛЕНКОВИЋ БЕЗ ПРЕМЦА У 2022. Спортски савез особа са инвалидитетом јуче доделио награде најуспешнијима

Okupljeni sportisti na jučerašnjem skupu, Foto Beoinfo

Za najboljeg sportistu Beograda proglašen je Petar Milenković, dok je Boris Jevtić najmlađi i najperspektivniji sportista za 2022. godinu. Nagradu za životno delo dobio je profesor Božo Rakočević, koji se posvetio radu sa slepom i slabovidom decom.

- Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda u kontinuitetu od 2015. godine podržava rad ovog udruženja i nastaviće da daje nesebičnu podršku za sve aktivnosti koje ovo udruženje sprovodi - rekla je Aleksandra Čamagić, sekretarka za socijalnu zaštitu

Jedan od glavnih ciljeva Sportskog saveza osoba sa invaliditetom je da uključi što više osoba sa invaliditetom u sportske aktivnosti, koje su pre svega bazirane na rehabilitaciji i rekreaciji. Osobe sa invaliditetom se suočavaju sa različitim poteškoćama. Sa željom da se uključe u neku od sportsko-rekreativnih aktivnosti, jedan broj osoba sa invaliditetom suočava se sa nedostatkom specijalizovanih organizacija koje bi stručno organizovale aktivnosti za populaciju sa oslabljenim ili oštećenim ekstremitetima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

I SRPSKI DEČAK POGINUO U ZEMLJOTRESU: Mali Robin (8) stradao u majčinom zagrljaju