TEZGE POD KUPOLOM: Izabran pobednički projekat za izgradnju nove moderne pijace na opštini Barajevo

A. Z. K.

21. 01. 2023. u 12:05

BARAJEVO bi uskoro moglo da dobije novu modernu zatvorenu pijacu.

ТЕЗГЕ ПОД КУПОЛОМ: Изабран победнички пројекат за изградњу нове модерне пијаце на општини Барајево

Budući izgled trgovinskog objekta u prigradskoj opštini, Foto Promo

Izabran je pobednički projekat, a opština sada započinje rešavanje papirologije kako bi u toku ove godine radnici mogli da zauzmu svoje pozicije i započnu izgradnju objekta tržnice. Građevinska dozvola se očekuje na jesen.

Kako su za "Novosti" rekli u ovoj opštini, u planu je da Barajevčani dobiju pijacu koja bi se prostirala na 4.000 kvadratnih metara. Imala bi pokretne tezge, nadzemni i podzemni parking, tertne liftove, megamarket, pekare, kafiće, restorane i frizerske salone.

Kako su rekli u ovoj lokalnoj samoupravi, ideja je da građani na jednom mestu mogu da završe sve. Novi objekat nalaziće se na lokaciji sadašnje pijace, a tokom radova tezge će biti izmeštene na novoizgrađeni parking prekoputa tržnice.

Komisija u kojoj je bilo nekoliko profesora sa Arhitektonskog fakulteta, odabrala je najbolji projekat. Opština je iz budžeta izdvojila novac, koji će biti usmeren za radove na izgrdanji.

- Sadašnja pijaca je stara i nije u najboljem stanju, zato je ovaj projekat važan - rekao je za "Novosti" predsednik GO Barajevo Slobodan Adamović.

- Građani su dobro reagovali i naišli smo na pozitivne reakcije. Ima i onih koji su nepoverljivi, ali mi smo novac odvojili i završićemo ovaj projekat.

DOZVOLA

KAKO su rekli u Opštini, cena materijala na tržištu se menja pa još uvek ne znaju koliko bi ovi radovi mogli odskoče od planiranog. Sledeći korak je rešavanje papirologije, a kako su rekli u idealnim uslovima na jesen bi mogli da dobiju i građevinsku dozvolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!