RECIKLAŽA NA NOVOM BEOGRADU: Postavljeni kontejneri za odlaganje staklene ambalaže

S. V.

04. 12. 2022. u 06:30

RECIKLAŽNA zvona, odnosno kontejneri za odlaganje staklene ambalaže postavljena su u Ulici Milentija Popovića na Novom Beogradu.

РЕЦИКЛАЖА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Постављени контејнери за одлагање стаклене амбалаже

Foto Beoinfo

Kako je saopšteno iz Uprave grada, reč je o projektu koji realizuju nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i NALED uz podršku prestonice.

Prema rečima sekretara za komunalne i stambene poslove Rajka Tanasijevića, Beograd se ovoj inicijativi priključio kako bi se povećala količina prikupljenog staklenog otpada i promovisala reciklaža.

U glavnom gradu se dnevno skupi oko 1.500 tona komunalnog otpada koji se uglavnom odlaže na deponiji, a projekti poput postavljanja reciklažnih zvona su veoma važni, ističe direktor za održivi razvoj NALED Slobodan Krstović.

- Beograd je šesti grad u kome se postavljaju ovi kontejneri, sada su na Novom Beogradu i u Zemunu. Mi ćemo transparentno pokazivati podatke kako bi građani bili svesni da će ono što su odložili u kontejnere biti reciklirano i da će se stvoriti nov proizvod - zaključio je Krstović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

MIHIN BRAT OTKRIO: Zašto Arijana nije došla u Beograd - ko će od Sinišine porodice biti na tribinama