TENDER PRODUŽEN ČETVRTI PUT: Neizvesno kada će početi izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava

B. B.

23. 09. 2022. u 10:40

POČETAK izgradnje kanalizacije na levoj obali Dunava i dalje je "u magli".

ТЕНДЕР ПРОДУЖЕН ЧЕТВРТИ ПУТ: Неизвесно када ће почети изградња канализације на левој обали Дунава

Foto M. Anđela

Tender za projektovanje i gradnju primarne i sekundarne fekalne kanalizacije u naseljima Kotež, Krnjača i Borča, koji raspisuje EU, produžen je po četvrti put. Šta je razlog ponovnog odlaganja, ne zna se. Novi rok za prijave je 18. oktobar.

Prvi put je javni poziv za čitavo područje raspisan u martu, a rok za prijavu izvođača je bio 14. jun. Međutim, najpre je produžen do 14. jula, zatim do 16. avgusta, potom do 20. septembra. Razlog za obaranje tendera nije nijednom naveden. Planirano je da dužina mreže bude 80 kilometara, na površini od 700 hektara. Izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava koštaće 55 miliona evra, od kojih će, na osnovu ugovora potpisanog sa Gradom, Evropska investiociona banka obezbediti 35 miliona evra, a ostatak 20 miliona evra namiriće se iz gradskog budžeta.

Inače, u februaru ove godine počeli su radovi na izgradnji pet kilometara sekundarne kanalizacione mreže sa 450 kućnih priključaka za deo naselja Krnjača, koje finansira Grad. Završeno je više od sedam kilometara sekundarne kanalizacione mreže u Bloku braće Marić u naselju Krnjača i gradi se kanalizaciona crpna stanica "Krnjača dva".

Projekat predviđa - sistem za prikupljanje otpadnih voda u naselju Krnjača, koji će biti podeljen na pet servisnih zona sa priključcima za korisničku podršku, rekonstrukciju kanalizacione pumpne stanice Kotež, kao i izgradnju glavne kanalizacije, od crpne stanice Kotež do postojeće na Zrenjaninskom putu.

 

Izgradnja kompletnih priključaka

UGOVOROM o finansiranju obezbeđena je izgradnja kompletnih kućnih priključaka, tako da u ulicama gde se bude gradila vakuumska kanalizacija domaćinstva neće imati finansijske izdatke niti za nabavku niti za ugradnju potrebne opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili