KRUŽNI TOK SMANJIĆE GUŽVE: Uskoro počinju radovi na najfrekventnijoj raskrsnici na ulasku u Obrenovac

S. V.

22. 09. 2022. u 06:10

IZGRADNjA kružnog toka na ulasku u Obrenovac počeće krajem sledeće nedelje.

КРУЖНИ ТОК СМАЊИЋЕ ГУЖВЕ: Ускоро почињу радови на најфреквентнијој раскрсници на уласку у Обреновац

Foto: "Novosti"

Kako je najavio gradski menadžer Miroslav Čučković, reč je o lokaciji u naselju Dudovi, na raskrsnici ulica Kralja Aleksandra Prvog i Kralja Petra Prvog. U saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj urađen je plan privremene saobraćajne signalizacije, autobuska stajališta i trase kojima će se kretati vozila.

Planirano je da posao bude gotov za 90 dana, čime će se rešiti višedecenijski saobraćajni, ali i ekološki problem.

- Biće izgrađena moderna kružna raskrsnica po evropskim standardima, prečnika 42 metra - istakao je Čučković. - Kolovozno raskršće biće široko 8,5 metara.

Prema njegovim rečima, ljudi će moći da idu preko kanala Kupinac, gde će prelaz biti proširen. Čučković je, gostujući na lokalnoj televiziji, rekao da bi do kraja godine u Obrenovcu trebalo da bude otvorena i poliklinika, te da se sada završavaju administrativne stvari.

- Stigli su dodatni aparati, osim skenera i rendgena, napravljen je sporazum sa KBC "Zemun", znamo koji će doktori raditi za Obrenovčane - najavljuje gradski menadžer.

On je govorio i o izgradnji akva-parka unutar kompleksa obrenovačkih bazena. Mada je trebalo da radovi počnu ovog leta, ipak su pomereni za jesen.

ZA PIJACU FALILO NOVCA

IAKO je izgradnja pijace trebalo da počne prošle godine, to je odloženo, zbog nedostatka novca. Uskoro, kaže gradski menadžer, buduća tržnica biće na mestu stare. Krasiće je savremen izgled i crvena fasadna cigla. U suterenu buduće pijace biće izgrađen parking.

Graditelji već ove nedelje stižu, napraviće kulu od 15 metara sa nekoliko spratova i biće to prava atrakcija u Obrenovcu - zaključio je Čučković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije