DO PREDSEDNIKA SADA MOŽE BEZ POSREDNIKA: Prvi čovek gradske Opštine Rakovica Miloš Simić svakodnevno prima građane

A. Z. K.

31. 08. 2022. u 05:40

VRATA Opštine Rakovica svakodnveno su otvorena za građane, a predsednik ove lokalne samouprave Miloš Simić ističe da se trudi da reši probleme na koje mu ukazuju Rakovičani.

ДО ПРЕДСЕДНИКА САДА МОЖЕ БЕЗ ПОСРЕДНИКА: Први човек градске Општине Раковица Милош Симић свакодневно прима грађане

Foto V. Danilov

Na sastancima se najčešće potežu komunalna i socijalna pitanja, mada ima i onih koja nisu u nadležnosti opštine. Razgovori s građanima ukazali su im da na ovoj opštini nedostaje parking-mesta, pa je tako ove godine sređeno oko 100 lokacija za ovu namenu.

Kako je za "Novosti" rekao Miloš Simić, ako je problem u nadležnosti opštine odmah se angažuju nadležne opštinske službe kako bi se sve rešilo u najkraćem roku. Kada problematične situacije prevazilaze lokalnu samoupravu, građani dobiju pomoć opštinara koji ih upute na pravu adresu i pomognu im da ostvare kontakt sa njima.

- Naravno, postoje i zahtevi gde ne možemo pomoći. Ako ne možemo nešto da rešimo otvoreno kažemo i ne dajemo lažne nade - rekao je predsednik GO Rakovica Miloš Simić.

- Kada nam se građani obrate da uredimo neku pešačku stazu, stepenište, park ili da asfaltiramo neku saobraćajnicu, to je rešivo ali zahteva vreme. I ove predloge uzimamo u obzir kada planiramo budžet za narednu godinu ili kada radimo rebalans.

Simić u razgovoru sa žiteljima ovog dela prestonice, Foto GO Rakovica

Bilo je i kompleksinih problema koje je opština morala da rešava. Pritrčali su u pomoć stanarima tri višespratnice koje su u prethodnom periodu bile zahvaćene vatrenom stihijom. U dogovoru s upravnicima organizovani su radovi za saniranje štete. Rešen je i višedecenijski problem u Ulici 11. krajiške divizije - kada bi pala kiša ili pukla neka cev voda bi se slivala u ovu ulicu.

- Rakovičani su pokazivali zainteresovanost za uređenje stambenih zgrada. Zato smo prošle godine započeli projekat "Rakovica misli na zgrade", gde finansiramo krečenje i druge radove na sanaciji. To je praksa koju ćemo nastaviti i narednih godina - rekao je Simić.

Sastanci, koji se svakodnevno održavaju u Opštini, pomogli su predsedniku i zaposlenima da im ukažu na ono što "ne štima" i da saznaju koje su potrebe građana.

OLAKŠANA PRIJAVA ZA SASTANAK

MEĐU Rakovičanima vlada veliko interesovanje za sastanke s predsednikom opštine. Zato je zakazivanje maksimalno olakšano.

- Zainteresovani građani mogu da popune obrazac i predaju ga na šalteru 10 u zgradi Opštine, a mi ćemo ga uzeti u najkraćem roku. Prihvatamo i prijave koje nam pristignu preko mejla, društvenih mreža ili na bilo koji drugi način - saopštili su u GO Rakovica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!