STANU SAMO "NA MINUT" I NAPRAVE GUŽVU: Od početka 2022. godine Komunalna milicija ispisala 683 kazne snabdevačima trgovinskih objekata

S. V.

05. 07. 2022. u 11:49

VEĆ skoro tri godine dostavna vozila koja snabdevaju uslužne objekte trebalo bi da se pridržavaju odluke prema kojoj namirnice mogu da istovare od 20.00 do 7.00, kako ne bi zagušili ulicu i ometali saobraćaj.

СТАНУ САМО НА МИНУТ И НАПРАВЕ ГУЖВУ: Од почетка 2022. године Комунална милиција исписала 683 казне снабдевачима трговинских објеката

Foto P. Milošević

Ipak, i dalje je nemali broj onih vozača koji misle da ih komunalci neće kazniti ako se na samo nekoliko minuta parkiraju ispred prodavnice i iznesu pakete iz gepeka. Kako su nam rekli u gradskoj upravi, u prvih šest meseci ove godine pripadnici Komunalne milicije fotografisali su 378 nepropisno parkiranih kombija, te napisali 683 prekršajna naloga.

Domišljati dostavljači pokušavali su da prevare "Oko sokolovo", tako što bi uključili sva četiri migavca, dok njihovo vozilo pravi gužvu u nekoj od frekventnih, ali uskih beogradskih ulica. To je česta slika u Nušićevoj, gde na potezu od Kosovske do Makedonske ima nekoliko radnji. Još gore je na Bulevaru despota Stefana, gde se tokom jutarnjeg špica napravi velika gužva jer dostavljači parkiraju odmah pored autobuskog stajališta, kako bi odneli robu u kiosk ili pekaru.

- Oni koji ne poštuju pravila propisana Rešenjem o režimu saobraćaja teretnih i zaprežnih vozila i snabdevanja na teritoriji Beograda biće kažnjeni za nepropisno parkiranje sa 5.000, 10.000, 15.000 i 25.000 dinara u zavisnosti od površine na kojoj je zaustavljeno vozilo - ističu iz Uprave Grada.

Kazne za parkiranje zadaju muke i dostavljačima hrane, koji svoja vozila ostavljaju gde stignu jer mnoge zgrade u koje nose porudžbine nemaju svoj parking.

Šta zakon kaže na ovu temu

POMENUTO rešenje brani zaustavljanje i parkiranje teretnih vozila u ulicama gde su trase linija javnog prevoza u vremenu od 7 do 20 časova, a od 20 do 7 sati mogu se "kretati, zaustavljati i parkirati na kolovozu dok traje utovar i istovar, ali ne duže od 15 minuta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!