DA GRAD IZGRADI STANICU: Prvi potez gradonačelnika Šapića biće ubrzavanje radova u Bloku 42

S. V.

24. 06. 2022. u 06:09

PREDLOŽIĆU da se prekine saradnja sa kompanijom koja tri godine nije završila autobusku stanicu.

ДА ГРАД ИЗГРАДИ СТАНИЦУ: Први потез градоначелника Шапића биће убрзавање радова у Блоку 42

Foto I. Marinković

Da presečemo, da Grad to uzme na sebe i da završimo radove. Koliko znam, njima je data lokacija da završe stanicu, Grad je izgradio propratne saobraćajnice, a oni ne završavaju već tri godine.

Ovako gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavljuje jedan od svojih prvih poteza - rešavanje problema u novobeogradskom Bloku 42, gde se od 2018. gradi nova prestonička autobuska stanica, koja još nije završena.

Ugovor o gradnji autobuske stanice u Bloku 42 između Beogradske autobuske stanice (BAS) i

Grada potpisan je 2017. Kamen temeljac položen je 2018, a rečeno je da će prvi putnici odavde kretati 2019. Međutim, krupni radovi, odnosno gradnja perona i parkinga počela je 2020. a čekalo se usvajanje novog PDR kako bi se dobila dozvola za zidanje stanične zgrade.

Ostatak na čekanju, Foto M. Anđela

Inače, BAS je za ovaj projekat podigao kredit od 12 miliona evra, dok je osam miliona trebalo da obezbedi iz svoje kase. Kada su se nadležni iz BAS poslednji put oglasili, rečeno je da će peroni početi sa radom u februaru ili martu ove godine, što se nije desilo. Gradilište je odavno pusto, a Šapić ističe da će prvo morati da utvrdi zašto su se radovi na ovoj lokaciji toliko odužili.

Povodom štrajka dela radnika GSP, gradonačelnik je rekao da protest "predvode članovi opozicionih stranaka", ali da će on otići da razgovara sa njima i čuje njihove primedbe.

- Nije nikakva tajna da je GSP decenijama unazad preduzeće koje ima velike probleme i sa njima su muke imale sve prethodne vlasti - ističe Šapić. - GSP je u minusu svake godine, to su desetine miliona evra subvencija koje daje Grad zato što ima problem sa plaćanjem karata. To je rak rana Beograda i ko to uspe da reši, mislim da zaslužuje Oktobarsku nagradu.

Osim saobraćaja i zagađenja, prvi čovek prestonice kaže da će u najkraćem roku tražiti da se izradi pravilnik koji će određivati ko i kako može imati splav.

- Naročito na Savskom šetalištu, da vidimo kako su ti splavovi tamo završili i zašto se ne vidi reka. Da postavimo jasne jedinice mere i koji su uslovi koje morate da ispunite da biste tu mogli da imate splav. Zašto niko tek tako nije krenuo na temu splavova i buke?

Jer su ljudi koji drže splavove diskutabilnih biografija i pitanje iz kog miljea dolaze.

Kad sam otvorio tu temu, rekli su mi da ne diram u osinjak. Odlučio sam da taj osinjak diram a nastaviću i što se tiče buke - zaključuje Šapić.

Foto Tanjug

Pohvale Stojčiću

ŠAPIĆ je otkrio da će dosadašnji gradski urbanista Marko Stojčić ostati na toj funkciji, potvrdivši tako pisanje "Novosti". Uskoro će saopštiti i ime novog gradskog menadžera.

- Nemam ništa protiv Stojčića, kad mu istekne mandat predložiću da on ostane. Mislim da je dosta dobrih stvari uradio i da je izuzetno stručan čovek. Ne pripada nijednoj političkoj opciji i mislim da može da bude koristan za Beograd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!