ALEKSANDAR ŠAPIĆ (SNS) O BRIZI ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE: Biće više mesta u azilima za pse

S. V.

24. 03. 2022. u 20:29

NIJE briga o životinjama sa ulice da im pojedini građani povremeno iznesu hranu, a onda ne brinu šta će se s tim istim psom desiti kad dođe zima.

АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ (СНС) О БРИЗИ ЗА НАПУШТЕНЕ ЖИВОТИЊЕ: Биће више места у азилима за псе

Foto Tanjug

Oni u većini slučajeva zavreše promrzli i bolesni, i u takvom stanju dolaze u situaciju da napadnu čoveka. Mi napuštene životinje želimo da sklonimo s ulica. Proširićemo kapacitete beogradskih azila i poboljšati uslove u njima, ali i ozbiljno sankcionisati neodgovorne pojedince koji ne budu vodili računa o životinjama i poštovali zakon po kome svaki ljubimac mora da bude sterilisan i čipovan.

Ovo najavljuje Aleksandar Šapić (SNS), nosilac beogradske liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", istakavši da je briga o životinjama daleko važnija tema i kompleksniji problem nego što neki pokušavaju da predstave.

- Ako životinje istinski volimo, onda treba i da ih tretiramo i na odgovarajući način, da im određenim setom mera i sistemski obezbedimo najbolje moguće uslove za život. Rekonstrukcijom postojećih i pravljenjem novih veterinarskih ambulanti, omogućićemo svim Beograđanima koji imaju kućne ljubimce, da mogu da im pruže adekvatnu zdravstvenu zaštitu - poručio je Šapić.

Prema njegovim rečima, plan je da se uvedu "pet-zone" u parkove, nađe sistemsko rešenje za problem pasa lutalica, te da se brine o svim životinjama u Beogradu.

- Na taj način uredićemo grad onako kako dolikuje evropskoj metropoli, što Beorgad apsolutno jeste. Naši građani, njihovi ljubimci, ali i sve napuštene životinje to zaslužuju - zaključio je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)