DVE SMRTI NA KUPALIŠTIMA: Na Adi Ciganliji preminula žena (40), a na "Olimpu" muškarac (80)

A. Z. K.

17. 06. 2022. u 22:20

NA BEOGRADSKIM plivalištima danas je preminulo dvoje ljudi. Na Adi Ciganliji pozlilo je ženi od četrdesetak godina i to u vodi. Slično se dogodilo i na bazenu "Olimp", starijem muškarcu od 80 godina.

ДВЕ СМРТИ НА КУПАЛИШТИМА: На Ади Циганлији преминула жена (40), а на Олимпу мушкарац (80)

Pokušaj reanimacije nesrećne žene na Adi, Foto Printskrin

Sezona na Adi Ciganliji još nije zvanično počela, pa nema ni spasilaca, koji bi kupačima pritekli u pomoć. Žena je plivala, a u jednom trenutku joj je pozlilo. Prema rečima očevidaca, prolaznici su videli da joj je loše, obavestili su Hitnu pomoć, a do dolaska lekara pokušali su da joj pomognu.

- Ona je bila sa ćerkom koja nam je i rekla da je njenoj majci pozlilo. U prolazu sam pre toga već video da se nešto dešava, a onda sam i ugledao čoveka koji je istrčao iz obližnjeg lokala na plažu kako bi joj pomogao. Njena ćerka i on su joj masirali srce i davali joj veštačko disanje, ali bezuspešno, iako je izbacila dosta vode - ispričao je jedan od očevidaca.

Lekari Hitne pomoći su došli, priključili infuziju, kiseonik, pokušavali da je spasu masiranjem srca, a njihova borba trajala je oko pola sata. Kada su joj priključili EKG na ekranu se pojavila ravna linija.

PROŠLE GODINE BEZ UTAPANjA

KADA se 27. juna zvanično bude otvorila sezona na Adi Ciganliji i spasioci će zauzeti svoje pozicije na osmatračnicama. Prošle godine leto je prošlo bez utapanja. Kako su tada rekli u JP "Ada Ciganlija", bilo je problema, ali bez smrtnih ishoda. Spasioci su imali 17 intervencija od čega su se u 14 našli mladi uzrasta od 14 do 21 godine.

Na bazenu "Olimp" danas je preminuo i stariji muškarac, koji je imao oko 80 godina. Njemu je takođe pozlilo dok je bio u vodi, ali ni njemu lekari nisu mogli da pomognu.

Na gradskim bazenima sezona je otvorena pre par dana, ali na Adi Ciganliji kupačima je dozvoljeno da se rashlađuju tek od 27. juna, kada će svi biti pod budnim okom spasilaca.

Posetioci koji vrele dane provode na "beogradskom moru", do zvaničnog otvaranja kupališta, rashlađuju se isključivo na svoju odgovornost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije