MLADENCI PLESALI I PO JAKOM PLJUSKU: Na platou ispred Starog dvora održano kolektivno venčanje za 26 parova

S. V.

30. 05. 2022. u 06:47

SUDBONOSNO "da" juče je izgovorilo 26 parova na platou ispred Starog dvora, gde je održano kolektivno venčanje. Ovogodišnji domaćin manifestacije koja se održava po 23. put bio je gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je čestitao mladencima i poželeo im sreću i ljubav.

МЛАДЕНЦИ ПЛЕСАЛИ И ПО ЈАКОМ ПЉУСКУ: На платоу испред Старог двора одржано колективно венчање за 26 парова

Foto ATAImages

Kiša koja je juče padala u Beogradu nije uticala na dobro raspoloženje parova koji su, posle poljupca, zaplesali prvi bračni ples na kaldrmi. Posle toga, prošetali su ulicama prestonice.

- Život je nepredvivid, doneće mnogo sunca i mnogo kiše - poručio je venčanima gradonačelnik Zoran Radojičić. - Zato mladencima želim da čestitam stupanje u brak i poručim da sve u daljem životu rade s merom ako žele da im ljubav traje. To je moja najvažnija poruka njima, u vremenu punom izazova na globalnom nivou. Kada ljudi brinu o svojim najdražima i kad se odnose prema životu s merom, onda sve bude dobro.

On je podsetio da Grad svake godine, zbog organizivanja kolektivnog venčanja, zrači lepotom i mladošću, te da je ovaj događaj važan jer ukazuje na značaj zajedništva.

- Na ovaj način Beograd budućim bračnim parovima pokazuje da su u gradu koji neguje osećaj zajedništva i koji misli o njima. Drago mi je što mladenci ovako ostvaruju sebe, te postižu neke od njima najvažnijih životnih uspeha i ciljeva. Posebno želim da naglasim da je Beograd u proteklim godinama bio opredeljen za unapređenje položaja porodice, dece i mladih. Posebno mi je drago što smo kontinuirano sprovodili odgovornu socijalnu politiku, obezbeđujući finansijsku podršku porodiljama, kao i parovima u borbi sa sekundarnim sterilitetom. Tako ćemo i nastaviti u budućnosti - rekao je Radojičić.

PAUZA ZBOG KORONE

OVA akcija prerasla je u kulturnu i turističku manifestaciju, a od 1999. godine održala se svakog maja, sem 2020. godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije usled virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024