NAPADNUTA NOVINARKA "NOVOSTI": Potukli se nasred puta i razbili šoferku na autobusu, pa nasrnuli na našu koleginicu (FOTO/VIDEO)

S. Vidačković

28. 05. 2022. u 14:33

NOVINARKA "Novosti" Marijana Kutlača, napadnuta je u petak uveče kada je, vraćajući se s posla, pokušala da zabeleži incident koji se dogodio na Ugrinovačkom putu u Zemunu.

НАПАДНУТА НОВИНАРКА НОВОСТИ: Потукли се насред пута и разбили шоферку на аутобусу, па насрнули на нашу колегиницу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Tu su se, oko ponoći, nasred ulice svađali i tukli otac, sin i ćerka a automobil su parkirali tako da autobus 707, u kojem je bila i naša koleginica nije mogao da nastavi vožnju. Kada je izašla iz javnog prevoza jer su nasilnici razbili prednje staklo autobusa, Kutlača je telefonom htela da snimi agresivno ponašnje porodice i blokadu saobraćaja koja je nastala zbog njihove ulične tuče, ali ju je u tome sprečila devojka koja se svađala sa svojim tatom i bratom. Udarila je Marijani šamar i čupala je za kosu. Novinarka je sada dobro, a ceo slučaj prijavljen je policiji.

Foto: Novosti

Iako nema vidljive povrede, Marijana Kutlača je šokirana onim što se desilo naočigled pedesetak putnika, od kojih niko nije pokušao da odbrani našu koleginicu.

- Završila sam smenu u redakciji "Novosti", te sam otišla na Zeleni venac kako bih stigla na poslednji dnevni polazak autobusa 707 koji kreće ka Altini u 23.30 - priča Kutlača. - Posle dvadesetak minuta, vozilo je stalo nasred Ugrinovačkog puta, jer nije mogao da prođe od automobila koji je bio tako bahato parkiran. Njih troje su se jurili po ulici, svađali, galamili i tukli. Kasnije sam saznala da su to otac, te njegovi sin i ćerka koji imaju između 25 i 30 godina. Autobus je stajao, vozač nikog nije puštao napolje, a ovi su spolja lupali po staklu. U jednom momentu, dečko je pesnicom udario u šoferšajbnu autobusa i razbio je.

Foto: Novosti

Kada su se vrata 707 otvorila, a putnici izašli napolje, Marijana je uzela telefon da fotografiše razbijeno staklo i pošalje redakciji sliku sa terena.

Foto: Novosti

- Nasilnica mi je prišla, pitala zašto slikam, pokušala je da mi otme telefon. Udarila mi je šamar i čupala me za kosu. Svi putnici iz autobusa su to gledali i niko nije reagovao! To je trajalo minut i po, ali meni je bilo kao večnost. Bila sam šokirana, nisam znala šta me snašlo, da bih mogla da joj uzvratim. Prestala je tek kada ju je oterao slučajni prolaznik, inače vozač GSP. Ona i brat su seli u automobil, a njihov tata je ostao i molio šofera 707 da se "dogovore" oko štete na prednjem staklu vozila.

Foto: Novosti

Posle nekoliko minuta, stigla je i policija i obavila uviđaj, a biće pregledane i nadzorne kamere iz autobusa. Novinarka "Novosti" Marijana Kutlača danas je dala izjavu u policiji, a pripadnici MUP u međuvremenu su identifikovali tročlanu bahatu porodicu. Oni će biti saslušani i teretiće se, najverovatnije, za nasilničko ponašanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije